Pompoensoep met Marsala

by Jan Scherders

Deze pompoensoep met marsala en geroosterde pompoenpitten heb ik een keer gemaakt als onderdeel van een Thanksgiving diner en komt uit het onvolprezen Silver Palate boek.

Deze pompoensoep met Marsala en geroosterde pompoenpitten is een toffe herfstsoep en is ook een prima begin van een Thanksgiving diner.

Pompoensoep met Marsala en geroosterde pompoenpitten

Deze rokerige pompoensoep heb ik een keer gemaakt als onderdeel van een Thanksgiving diner en komt uit het onvolprezen Silver Palate Good Times boek.

Ingrediënten

  • 6 plakken ontbijtspek knapperig uitgebakken, vet bewaren
  • 4 el ongezouten roomboter
  • 1,5 liter pompoen in blokjes van ca. 1 inch
  • 1,5 liter goede runderbouillon
  • 1/2 cup cup Marsala
  • 1 tl gedroogde tijm
  • zout en vergemalen peper
  • geroosterde pompoenpitten voor garnering

Instructies

Pompoen zaden roosteren

  • Verwarm je oven op 160 graden
  • Spreid een kopje pompoenzaden uit op een bakplaat en spprenkel er wat olie en zout overheen en roer alles een keer goed door mekaar. Rooster de zaden nu in ongveer een half uur goudbruin. Schep ze om de vijf minuten even om. Laat daarna afkoelen. Proef en voeg eventueel wat zout toe. Serveer de zaden als een snack of als garnering bij de soep

De soep

  • Verwarm het vet van het ontbijtspek en de boter op middelhoog vuur en voeg dan de blokjes pompoen toe. Bak ongeveer een kwartier
  • Voeg nu de bouillon toe en laat de soep pruttelen totdat de pompoenblokjes zacht zijn, dat duurt ca 30 minuten. Haal dan van het vuur
  • Voeg de Marsala, tijm, zout en peper toe en pureer de soep
  • Voeg dan het ontbijtspek (in stukjes) toe en laat de soep nog 10 minuten pruttelen
  • Serveer met de geroosterde pompoenpitten
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment