Pico de Gallo is een verse salsa van rauwe tomaat, ui, verse groene pepers, korianderblaadjes en limoensap. Lekker bij wraps en taco’s.

Klassieke Pico de Gallo (Salsa Fresca)

Ik ben van plan de komende tijd de nodige leuke wraps en taco recepten online te zetten en dan is Pico de Gallo onmisbaar. Het is een salsa van rauwe ingrediënten. Lekker voor bij je Wraps 🙂

Het wordt ook wel Salsa Fresca, Salsa Picada of Salsa Mexicana genoemd. Allemaal dezelfde namen voor een soort salade van tomaten, limoensap, verse groene pepers, uien, koriander blaadjes en andere rauwe ingrediënten.

Gebruik rijpe tomaten, zorg dat je alles echt fijn snijdt!! Spaanse witte ui is iets scherper dan de gewone ui. Maar rode ui lijkt me ook goed kunnen in zo’n salade. Of eventueel een sjalotje.

Pico de Gallo

Pico de Gallo is een verse salsa van rauwe tomaat, ui, verse groene pepers, korianderblaadjes en limoensap. Lekker bij wraps en taco's.
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 1 1/2 pond rijpe tomaten in blokjes
  • zout
  • 1/2 grote witte ui fijngehakt
  • 1-2 serrano of jalapeno pepers fijngehakt (zonder zaadjes)
  • 1/2 cup verse koriander blaadjes gehakt
  • 1 el limoensap

Instructies

  • Strooi een eetlepel zout op de tomatenblokjes en doe de tomaten in een vergiet en laat een half uur staan. Gooi het sap weg
  • Meng de tomaten met de ui, pepers, koriander, en het limoensap. Breng op smaak met wat zout. Je kunt Pico de Gallo enkele dagen in de koelkast bewaren

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment