Curry pastinaaksoep met pastinaak chips

by Jan Scherders

Deze pastinaaksoep met pastinaak chips heeft een Indiaas tintje, en krijgt door de toevoeging van geraspte appel een frisse toets.

Pastinaaksoep met Indiase kruiderij

Deze Curried Parsnip and Apple soup werd mij aanbevolen door een goede vriendin en ik kan eigenlijk niet beter doen dan deze pastinaaksoep jullie ook aanbevelen.

Deze pastinaaksoep heeft door de toevoeging van ui, knoflook, gember en specerijen een klein beetje een Indiaas tintje, en tegelijk door op het laatst een Granny Smith (geraspt) toe te voegen een  frisse toets. De chips van pastinaak zorgen voor een elegante soep. Leuke soep voor een etentje in het weekend.

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry pastinaaksoep met appel en pastinaak chips

Deze pastinaaksoep met appel en pastinaak chips heeft een Indiaas tintje, en krijgt door de toevoeging van geraspte appel een frisse toets.
Porties: 4
Auteur: janscherders

Ingrediënten

  • 700 gr geschilde pastinaken in blokjes
  • 1 eetlepel archaide olie
  • 2 eetlepel boter 1 el olie
  • 2 middelgrote gesnipperd
  • 2 kleine of 1 grote knoflookteen gesnipperd
  • 1,2 liter goede bouillon
  • 1 stevige appel Granny Smith bijvoorbeeld
  • 1 flinke theelepel korianderzaadjes
  • 1 flinke theelepel komijnzaadjes
  • 6 kardemonpeulen alleen zaadjes gebruiken
  • 1 flinke theelepel geelwortel
  • 1 cm gemberwortel geschild en gerasp
  • zout en zwarte peper allebei vers gemalen

Pastinaak chips

  • 1 grote pastinaak in dunne plakjes
  • 6 eetlepels arachide olie

Instructies

  • Koriander-, komijn-, en kardemon-zaadjes roosteren in een hete koekepan. Als de zaadjes gaan springen fijnwrijven in de vijzel
  • Boter en olie heetmaken in een sauspan, ui er zachtjes in laten fruiten, na vijf minuten de knoflook erbij en dan de specerijen uit de vijzel erbij en de geelwortel en gember. Even zachtjes laten fruiten
  • Blokjes pastinaak erbij, even mee laten fruiten, bouillon erbij en versgemaken peper en zout
  • heel zachtjes laten pruttelen, drie kwartier, deksel op een flinke kier
  • Van het vuur nemen en in de keukenmachine of blender pureren
  • Appel schillen, klokhuis eruit halen en de appel raspen en in de soep doen
  • Goed doorroeren en van het vuur halen

Chips

  • Olie heet maken in een wok, pastinaak plakjes frituren. Als ze klaar zijn eruit halen met een schuimspaan, uit laten lekken op keukenpapier, beetje zout erover

Serveren

  • De soep in borden of wijde kommen serveren, chips erover strooien. Evt nog wat olijfolie in de soep druppelen

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept