Pasteitjes met kippenragout maken

by Jan Scherders

We maken in Nederland al heel lang pasteitjes met kippenragout.

Kippenragout maken

Kippenragout kun je uitstekend maken met de kip die je hebt gebruikt voor het maken van kippenbouillon. Heerlijk om pasteitjes mee te vullen 🙂 Onderstaand recept vond ik op de website van het Ministerie van Eten en Drinken.

Restverwerking kippenvlees – kippenragout

Porties: 4
Auteur: Ministerie van Eten en Drinken

Ingrediënten

  • 60 gram boter plus een klontje om de champignons en ui in te bakken
  • 5 eetlepels bloem
  • ui fijngesneden
  • 250 gram kastanje champignons
  • bouillon
  • gaar kippenvlees fijngesneden
  • flink wat versgemalen zwarte peper
  • handjevol platte peterselie gehakt
  • zout naar smaak

Instructies

  • De champignons in partjes snijden en met het uitje even aanbakken in het klontje boter.
  • In een pan met dikke bodem de rest van de boter smelten en de bloem toevoegen. Roer goed over de bodem en laat even zachtjes garen.
  • Voeg er de bouillon beetje voor beetje bij tot de ragout de juiste dikte heeft en roer tot alle klontjes weg zijn. Laat de roux 20 minuten heel zachtjes garen en doe er dan het kippenvlees bij, de peper, de champignons en peterselie. Voeg om het extra romig te maken eentueel een scheutje room toe.

Zelf kipkroketten maken

En vanuit ragout is het maar een kleine stap naar kroketten 🙂 Je kunt een speciaal recept voor kipkroketten gebruiken, maar je kunt ook bovenstaand recept voor rundvlees kroketten pakken en vlees door kip te vervangen. Zelf ben ik niet zo’n fan van kipkroketten, ik geef de voorkeur aan rundvlees.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment