Pasta met tomaten, kappertjes en olijven

by Jan Scherders

Deze vegetarische pasta met tomaten, kappertjes en olijven is snel gemaakt en is mede door de toevoeging van gebakken broodkruimels heerlijk van smaak.

Martha Rose Shulman, schrijfster van vele kookboeken, is gespecialiseerd in vegetarische, gezonde en meestal makkelijke gerechten. Ik heb al veel soep recepten van haar overgenomen en ben nu ook steeds meer vegetarische pasta gerechten van haar aan het proberen. Deze smaakte mij erg goed.

Pasta met tomaten, kappertjes en olijven

Deze vegetarische pasta met tomaten, kappertjes en olijven is snel gemaakt en is mede door de toevoeging van gebakken broodkruimels heerlijk van smaak.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 3 knoflooktenen 2 in plakjes, 1 gesnipperd
  • 1/2 cup verse broodkruimels
  • 1/4 tl chili vlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el kappertjes afgespoeld en grof gehakt
  • 1/2 cup groene of zwarte olijven grof gehakt
  • zout en peper
  • 3/4 pond spaghetti
  • gerapste Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng het water voor de pasta aan de kook. En bak ondertussen de plakjes knoflook bruin in een paar eetlepels olijfolie. Schep ze dan uit de pan en bak de broodkruimels krokant in de knoflookolie. Schep uit de pan en zet opzij
  • Doe nu nog een eetlepel olijfolie in de pan en voeg de chili vlokken, en de gehakte knoflook toe. Bak heel kort en voeg dan de tomaten, kapeprtjes, olijven toe en laat die een kwartier op matig vuur pruttelen. Breng op smaak met zout en peper
  • Als de spaghetti gekookt is, giet die dan af en meng door de tomatensaus. Strooi er de broodkruimels overheen. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment