Pasta met romige paddenstoelenragout

by Jan Scherders

Deze vegetarische pasta met romige paddenstoelenragout maak je het makkelijkste met zo’n handig bakje met pasta paddenstoelen van de supermarkt.

Paddenstoelenragout in plaats van vleesragout op je pasta

In plaats van de “traditionele” vleesragout maak je deze pasta met een een paddenstoelenragout. En je gebruikt daarvoor een mix van paddenstoelen geschikt voor pasta.  Je  kunt natuurlijk enkele bakjes met verschillende paddenstoelen kopen en zelf je mix maken, maar zeker voor kleine huishoudens is zo’n bakje van de supermarkt met een zogenaamde mix van paddenstoelen voor pasta erg makkelijk.

Dit is een gerecht dat je echt in een half uur op tafel hebt staan. En wat ik heel geinig vindt is dat je de pasta in de bouillon (met daarin room toegevoegd) kookt. En terwijl de pasta kookt dikt de saus in en parallel daaraan maak je de in een andere pan de paddenstoelenragout klaar. Eten!!!

In het Amerikaanse recept stond heavy cream. Dat kennen wij niet en slagroom is dan een goede vervanger. Maar ik hebt het gemaakt met creme fraîche en dat smaakte supers. Ik ben erg enthousiast over dit eenvoudige gerechtje. Het smaakt echt supers, en het is snel en simpel. Eventueel te combineren met een groene salade.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pasta met romige paddenstoelenragout

Deze vegetarische pasta met romige paddenstoelenragout maak je het makkelijkste met zo'n handig bakje met pasta paddenstoelen van de supermarkt. Zit al tijm bij.

Ingrediënten

  • 1,25 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • 250 ml slagroom of creme fraiche
  • 4 tl verse tijm blaadjes
  • zout en peper
  • 800 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes gehakt of enkele zakjes van zo'n paddenstoelen melange voor pasta (zit al tijm bij)
  • 3 sjalotjes fijngehakt
  • 4 knoflooktenen fijngehakt
  • 80 ml port, marsala wijn of madeira wijn
  • 1 pond spaghetti of spaghettini

Instructies

  • Doe de bouillon (of water met bouillon blokjes), de room, 1 theelepel verse tijm en wat zout (niet als je bouillonblokjes gebruikt) aan de kook.
  • Zo gauw de bouillon kookt verhit je in een grote koekenpan de olie en dan voeg je de paddenstoelen, knoflook, sjalotjes en een paar theelepels tijmblaadjes toe. Bestrooi royaal met zout en peper. Laat de groenten nu op matig vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden. Giet er dan de port of wijn bij.
  • Tegelijkertijd als je de paddenstoelen in de pan doet voeg je ook de spaghetti toe aan de bouillon en laat daar in ongeveer dezelfde tijd gaar koken (zonder deksel op de pan). Als je spaghettini gebruikt met een kortere kooktijd dan wat later toevoegen. Terwijl de pasta kookt wordt de saus dikker en voor een deel opgenomen door de pasta. Let goed op dat de pasta niet helemaal droog kookt, voeg anders nog wat water toe.
  • Als het goed is zijn paddenstoelen en pasta ongeveer tegelijk klaar en dan serveer je de pasta en krijgt iedereen een flinke schep paddenstoelen ragout op zijn bord. Je kunt dan nog wat verse tijm over de ragout strooien.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment