Pasta met mosselen en tomatensaus

by Jan Scherders
Pasta met mosselen en tomatensaus

Pasta met mosselen en tomatensaus is klaar in een wip 🙂 Je kookt de mosselen, en dan toevoegen aan een eenvoudige tomatensaus.

Hoe maak je deze pasta met mosselen ?

Dit is weer zo’n gerechtje waar de New York Times kookrubriek in grossiert, smakelijk en tamelijk snel op tafel te krijgen.

Je maakt snel een eenvoudige tomatensaus (of verwarmt een saus die je al hebt gemaakt of gekocht) in een flinke grote pan en kookt onderwijl de mosselen in wat witte wijn. En natuurlijk ook de spaghetti. Giet dan de mosselen af en bewaar wat van het kookvocht. Doe het kookvocht bij de warme tomatensaus, en meng de gekookte mosselen en pasta er doorheen. Klaar is de man 🙂

Spaghetti kan maar de mevrouw van de NYT adviseert  linguine of tagliatelle, in ieder geval een “platte” pasta. Op de foto zie je mosselen met fettuccine, dat vond ik een supercombinatie.

Pasta met mosselen en tomatensaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met mosselen in tomatensaus

Pasta met mosselen en een eenvoudige tomatensaus is klaar in een wip 🙂 Je kookt de mosselen in wat wijn, knoflook en een sjalotje en voegt ze toe aan de saus. 
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 pond linguine of tagliatelle

De saus

  • 1 blik hele of gehakte tomaten
  • 3 flinke knoflooktenen, eentje geplet en twee tenen fijngehakt
  • 2 el extra vierge olie
  • 1/4 tl rode chili vlokken
  • 2 tl verse tijm of marjoram
  • snufje suiker
  • zout naar smaak

De mosselen

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1/2 cup droge witte wijn
  • 1 kilo mosselen, schoongemaakt

Garnering

  • 1/4 cup platte peterselie, gehakt (optioneel)

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti

De saus

  • Als je hele tomaten gebruikt doe ze dan in een keukenmachine en doe een paar pulsjes. Als je tomaten polpa of zo gebruikt dan kun je die zo gebruiken.
  • Verhit de olijfolie in een op middelhoog vuur en voeg daar de gehakte knoflook en de chili vlokken aan toe. Bak een minuutje mee.Voeg dan de tomaten pulp, tijm en suiker toe. Zet het vuur hoger en kook de saus 5-10 minuten totdat de saus wat indikt.

De mosselen

  • Neem ondertussen een mosselpan of een hapjespan/sauspan met deksel en doe daarin de witte wijn met het sjalotje en de geplette knoflookteen. 
  • Breng aan de kook en voeg de mosselen toe. Kook met de deksel op de pan 2-4 minuten en schud een paar keer met de pan om de mosselen om te zetten. Kook zo de mosselen gaar (totdat ze allemaal open zijn).

De saus afmaken

  • Giet dan de mosselen af en bewaar wat van het kookvocht. Doe het kookvocht bij de warme tomatensaus, en meng de gekookte mosselen en pasta er doorheen.
  • Kook ondertussen de pasta met ruim zout en en giet die af. Meng de pasta met de mossel/tomatensaus en serveer

Notities

Volgens het oorspronkelijke recept is dit een gerecht voor 4 personen. Bij grote eters denk ik voor twee personen en dan wat minder pasta en dan de rest hetzelfde. 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept