Pasta met Italiaanse worstjes, tomaten en olijven

by Jan Scherders

Pasta met een heerlijke zoet-pittige gehaktsaus gemaakt van Italiaanse worstjes, tomaten en olijven. Binnen een half uur klaar. Heerlijk met penne.

Wat zijn Italiaanse worstjes?

In Amerika kun je zogenaamde Italian Sausages kopen en die zijn daar nogal populair want er worden heel veel leuke recepten mee gemaakt. Een terecht want ze zijn errug lekker.

Je kunt die Italiaanse worstjes zelf maken en dat doe ik zo nu en dan. En die vries ik in. En dan doe ik net als de  Amerikanen: die halen het gehakt uit het omhulsel en daar maken ze een lekkere pastasaus mee. Zo ook in dit recept.

Tof recept New York Times

Deze gehaktsaus gaan we maken met de Hot Italian Sausages (klein beetje Cayenne erbij – de Amerikanen vinden iets al snel HOTen hier is het recept. Een rijke, zoet-pittige saus is het resultaat en het smaakt vooral heel goed met penne. Zoals de meeste Amerikaans/Italiaanse recepten heb ik dit recept in de New York Times recepten bibliotheek gevonden.

Melissa Clark gebruikt verse, rijpe Roma tomaten voor dit recept. Die moeten dan wel echt rijp zijn!! Anders kun je beter een blik pruim tomaten gebruiken. Je krijgt dan wel wat meer saus, maar persoonlijk vind ik dat wel lekker. De laatste keer heb ik een blik van die kersentomaatjes van Mutti gebruikt. Smullen!!! Het is dus maar wat je wilt, gehakt en tomaten of gehakt en een tomatensaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met Italiaanse worstjes, tomaten en olijven

Porties: 2
Auteur: Melissa Clark / NYT

Ingrediënten

  • 2 el extravierge olijfolie
  • 1/2 pond gehakt van Hot Italian Sausages ZIE OPMERKINGEN
  • 1 grote twijg verse rozemarijn
  • 1 vette teen knoflook fijngehakt
  • 1 1/2 pond rijpe Roma tomaten of 1 blik pruim tomaten
  • 1/4 cup groene olijven in plakjes
  • zout naar smaak
  • 1/2 pond pasta zoals bijvoorbeeld penne

Instructies

  • Verhit de olie in een grote hapjespan of koekenpan en voeg daaraan het gehakt (uit de worstjes gehaald)en de rozemarijn toe. Bak het gehakt rul en bak dan de knoflook een minuut mee.
  • Dan kunnen de tomaten erbij en bak die in een klein kwartier kapot. Dan heb je een mooie rijke tomatensaus. Breng op smaak met wat zout en doe er de olijven bij. Laat de saus nog vijf minuten pruttelen
  • Kook ondertussen de penne beetgaar. Schep de penne op en geef iedereen een pollepel saus.

Notities

Als je geen Italiaanse worstjes hebt dan kun je voor 250 gram gehakt er 2-3 eetlepels zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix bij doen.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept