Pasta met gerookte zalm en asperges

by Jan Scherders
Pasta met gerookte zalm en asperges

De lezers van de New York Times zijn dol op deze pasta met gerookte zalm en asperges. Echt yummie en het staat in een half uur op tafel 🙂

Pasta met gerookte zalm

Een zeer gewaardeerd gerecht van de New York Times. Ze maken het met fettucini, dat lijkt een beetje op tagliattelli maar dan net iets minder breed heb ik begrepen. In het recept wordt verse fettucini gebruikt.  Maar het kan natuurlijk ook prima met pasta uit een zakje.

Ik heb het oorspronkelijke recept niet gewijzigd, maar als ik het maak doe ik er wel wat meer zalmsnippers in.  Bij mij gaat er 300-400 gram zalm in voor vier personen. Ook de 300 gram pasta heb ik overgenomen, hoewel ik zelf vaak meer doe. Maar dit is een beetje de norm dacht. Het zijn allemaal kleine variaties, die iedereen voor zichzelf moet uitmaken vind ik.

Het is erg makkelijk te maken. Ik heb zo’n stoominzet voor mijn pannen en dan laat ik de pasta in de pan koken en de asperges in de stoominzet stomen. Ondertussen maak je de saus en dan pasta en asperges erbij en klaar is Kees.

Pasta met gerookte zalm en asperges

De lezers van de New York Times zijn dol op deze pasta met gerookte zalm en asperges. Echt yummie en het staat in een half uur op tafel 🙂
Porties: 4

Ingrediënten

 • 400 gram groene asperges
 • 1 el boter
 • 1 el sjalotjes fijngehakt
 • 1 cup slagroom
 • 200 gram gerookte zalmsnippers of meer als je dat net als ik lekker vindt
 • versgemalen peper
 • 300 gram verse pasta, fettucini of tagliatelle
 • 2 el verse dille gehakt

Instructies

 • Snij de punten en onderkant van de asperges. Snij de asperges dan in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
 • Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur en smelt daarin de boter. Voeg dan de sjalotjes toe en fruit die totdat ze zacht zijn maar nog niet bruin. Roer er dan de room in en laat die vijf minuten op laag vuur meepruttelen. De room moet nu wat ingedikt zijn
 • Stoom ondertussen de asperges totdat ze net gaar zijn en nog steeds mooi groen (ongeveer drie minuten). En kook intussen ook de pasta volgens gebruiksaanwijzing
 • Voeg de zalmsnippers toe aan de room, geef een draai aan de pepermolen en voeg dan ook de asperges en pasta toe.
 • Meng alles goed en serveer. Strooi er wat dille over

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment