Pasta met gerookte zalm en asperges

by Jan Scherders

De lezers van de New York Times zijn dol op dit pastagerecht. Fettucini met zalm, groene asperges, verse dille en room. En het is echt yummie 🙂

Zeer gewaardeerd gerecht

Een zeer gewaardeerd gerecht van de New York Times. Ze maken het met fettucini, dat lijkt een beetje op tagliattelli maar dan net iets minder breed heb ik begrepen. In het recept wordt verse fettucini gebruikt. Ik ga tagliatelli gebruiken en dan mag iedereen zelf beslissen of ze dat zelf vers maken, of (vers) kopen.

Pasta met gerookte zalm en asperges

Porties: 4
Auteur: Florence Fabrikant / NYT

Ingrediënten

  • 400 gram groene asperges
  • 1 el boter
  • 1 el sjalotjes fijngehakt
  • 1 cup heavy cream
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • versgemalen peper
  • 300 gram verse pasta, fettucini of tagliatelle
  • 2 el verse dille gehakt

Instructies

  • Snij de punten en onderkant van de asperges. Snij de asperges dan in stukjes van ongeveer 2,5 cm.
  • Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur en smelt daarin de boter. Voeg dan de sjalotjes toe en fruit die totdat ze zacht zijn maar nog niet bruin. Roer er dan de room in en laat die vijf minuten op laag vuur meepruttelen. De room moet nu wat ingedikt zijn
  • Stoom ondertussen de asperges totdat ze net gaar zijn en nog steeds mooi groen (ongeveer drie minuten). En kook intussen ook de pasta volgens gebruiksaanwijzing
  • Voeg de zalmsnippers toe aan de room, geef een draai aan de pepermolen en voeg dan ook de asperges en pasta toe.
  • Meng alles goed en serveer. Strooi er wat dille over

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment