Paella Valenciana met kip, konijn en slakken

by Jan Scherders

Een klassieke Paella Valenciana maak je met konijn, kip en slakken en laten we deze serie Paella recepten daar maar eens mee starten.

Ik vind het altijd een beetje worstelen of de genoemde porties in zo’n recept nu kloppen en welke maat pan je nodig hebt maar bijgaande recept(en) zijn bedoeld voor 6 personen en hebben een pan van 40 -45 cm nodig. Hier een recept dat in 2010 op de Saveur site verscheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella Valenciana - met kip, konijn en slakken

Porties: 6
Auteur: Saveur

Ingrediënten

  • 20 draadjes saffraan ca. 1/4 theelepel
  • 1 pond kippendijen zonder vel en bot in hapklare brokken
  • 1/2 konijn ongeveer 1 pond, in 6--8 stukken
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 cup extra vierge olijfolie
  • 1/2 pond gedopte lima bonen vers of diepgevroren
  • 1/2 pond sperziebonen / haricots verts of romano bonen dit zijn Italiaanse snijbonen, gebroken
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 7 cups kippenbouillon
  • 3 middelgrote tomaten gehakt (misschien beter uit blik)
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 36 slakken levend of uit een blik
  • 2 1/2 cup paella rijst Valencia of bomba

Instructies

  • Doe de saffraan in een 1/4 cup heet water en laat een kwartier staan
  • Strooi zout en peper over de kip en konijn
  • Verhit de olie in een paella pan van circa 40 cm op hoog vuur. Bak dan de stukken kip en konijn rondom aan
  • Voeg nu de lima en romano bonen, de paprikapoeder, de knoflook en tomaten toe bak de knoflook in circa vijf minuten zacht
  • Voeg dan de saffraan met het water, de bouillon en de slakken toe. Breng op smaak met wat zout en breng aan de kook
  • Strooi dan de rijst in de bouillon en spreid het goed uit over de bodem van de pan. En laat de rijst dan 10-12 minuten zonder roeren koken totdat het meeste vocht weg is
  • Zet nu het vuur laag en bak de rijst nog eens 10 minuten zonder roeren. De rijst moet nu gaar zijn en het vocht moet verdwenen zijn
  • Haal de pan van het vuur, bedek met aluminium folie en laat vijf minuten rusten

Notities

1 ) Als je alles klaar hebt staan dan duurt de bereiding ongeveer drie kwartier
2) Dit recept is bedoeld voor 6-8 personen. In mijn ervaring is het voor 5-6 personen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept