Welkom op deze site!! Ik, Jan Scherders, ben een thuiskok/hobby kok en ik wil op deze site recepten voor eenvoudige en betaalbare gerechten met jullie delen. Soms klassiekers uit de vorige eeuw (zoals erwtensoep), soms recepten die ik zelf in mekaar geknutseld heb. En zoals je misschien al wel begrepen hebt woon ik Vlakbij de Molen, dat wil zeggen de Doornboom in Hilvarenbeek. Daar wordt nog steeds meel en bloem gemaakt, en wel door een vroegere vriend van mij 🙂 Ik richt me op mensen die plezier hebben in koken en goed willen koken.
Geheimen van de goede keuken
Toen ik zo’n 40 jaar geleden net afgestudeerd was heb ik op een koksschool een cursus De Geheimen van de Goede Keuken gedaan. En die geheimen zijn me eigenlijk altijd mateloos blijven boeien. Daarom op deze site niet alleen recepten voor gerechten maar ook behoorlijk wat aandacht voor de basis van de keuken, want ik denk dat daar veel van de geheimen in verscholen zijn.
Daarbij is de goede keuken van vroeger, toen gedreven door armoe en de behoefte toch goed en lekker te eten, nog steeds een goede leidraad. Niks weggooien en dankbaar zijn voor alles wat er is. En je best willen doen voor de mensen die uit je pan eten.
Wat je hier vooral zult vinden
Vooral recepten voor gerechten waar ikzelf van houd. Dat zijn soepen en stoofpotten in de herfst en winter, salades en eenvoudige grill gerechten in zomer. Ik plaats hier – uitzonderingen daargelaten – in principe alleen recepten die ik jaarlijks minstens één keer eet. Maar eerlijk is eerlijk, gerechten als Bigos maak ik ook maar zo nu en dan.
Ik ben deze website ooit begonnen omdat ik als thuiskok eten maakte voor afhalers. Dat heet inmiddels Thuisgekookt.nl. Ik wilde met behulp van deze website voor mezelf en voor afhalers vastleggen wat ik maakte. Na een paar jaar ben ik met Thuisgekookt gestopt maar had inmiddels dusdanig veel plezier in het onderhouden van deze website dat ik daarmee doorgegaan ben.
Als “kind van de 20e eeuw” ben ik opgegroeid met de Hollandse pot, de Indonesische gerechten, de Franse klassiekers, en door een toeval ben ik in aanraking gekomen met de Indiase keuken. En dat zijn de belangrijkste aandachtsgebieden geworden en gebleven voor mij.
Meat the Team
Als ik op “collega food blogs” kijk dan is daar tegenwoordig een heel team actief. Mijn website is mijn persoonlijke hobby en er is hier geen team, er is alleen Jan. Wel heb ik de afgelopen jaren vaak de hulp van Tante Rinie gevraagd.
Ze heet in het echt ook Rinie, maar is niet mijn tante. Feitelijk zijn we van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik heb deze dame zo’n 30 jaar geleden leren kennen en behalve andere formidabele kwaliteiten is ze ook een formidabele kok. Ik denk dat ze de meeste professionele koks een lesje kan leren. Gelukkig mag ik nog steeds met al mijn vragen bij haar terecht en krijg dan meestal een antwoord dat ik niet verwachtte maar waar ik dan wel heel veel van leer. Ik zal haar eeuwig dankbaar blijven voor haar geduldige coaching van deze eenvoudige thuiskok.
Commercie
Ik doe op twee manieren aan commercie. De eerste manier is dat ik advertenties van derden op mijn website plaats. Als je daarop klikt verdien ik daar wat mee. Daarnaast neem ik deel aan zogenaamde affiliate programma’s. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd.
Simpel gezegd, als ik een boek recommandeer en u koopt dat bij bol.com krijg ik daar wat voor. Ik neem alleen deel aan het affiliate programma van bol.com. Daar koop ik vrijwel al mijn kookboeken, en ook de nodige keukenspullen. En ben zeer tevreden over bol.com. Daarom ben ik nu gaan deelnemen aan hun affiliate programma.
Privacyverklaring en Cookie toestemming
Op mijn pagina Privacy verklaring & Cookies vindt je alle info over hoe ik persoonsgegevens en cookies omga.