Ottolenghi’s Lente Salade

by Jan Scherders

Ottolenghi’s Lente Salade bestaat enkel uit groene groenten 🙂 Asperges, tuinbonen, sperziebonen, spinazie, …en natuurlijk verse kruiden.

Groen is de kleur van de lente

Groen is de kleur van de lente en daarom zegt Ottolenghi:

I love dishes that feature the various shades of a single colour, making you stop to check what’s in there.

Green is the colour of the season, so make the most of it in a vibrant salad. Plus a simple baked pasta with a sophisticated twist.

Het spreekt mij zeer aan, dus daar gaan we!! Ik had gedacht samen met Gebakken orzo met artisjokken en erwtjes. Ik heb het inmiddels gemaakt en ik durf te zeggen dat de combi van deze salade met de gebakken orzo en erwtjes top is.

Maar ik denk ook dat deze hoeveelheid dan voor drie personen is. Misschien een bijgerecht met een meer uitgebreid menu met meerdere gerechten ?

Ottolenghi's Lente Salade

Gang: Hoofgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 3 -6
Auteur: Ottolenghi

Ingrediënten

  • 300 gram groene asperges iedere asperge in 3-4 stukjes met een scherpe hoek gesneden
  • 200 gram sperziebonen
  • 300 gram tuinbonen
  • 50 gram baby spinazie blaadjes
  • 1 sjalotje in hele dunne ringetjes
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1/2 tl seam olie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el sesamzaad even geroosterd in een pannetje zonder olie
  • 1 tl nigella zaad
  • zout

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de asperges 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte). Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom met heel koud water (ze mogen niet door blijven koken).
  • Voeg dan de sperziebonen toe en blancheer die ook circa 5 munten en doe die dan bij de asperges.Giet het water dan af en dep de asperges en sperziebonen droog met een stuk keukenpapier
  • Blancheer nu ook de tuinbonen twee minuten in dezelfde pan met kokend water. Giet dan af, spoel de bonen onder koud water en dop ze ook droog.
  • Doe nu alle groenten in een grote kom en voeg de overige ingrediënten toe en een halve theelepel zout. Schep alles door mekaar en serveer

Notities

Drie porties als hoofdgerecht (met bijvoorbeeld gebakken orzo)

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment