Nasi Goreng recepten van Bep Vuyk

by Jan Scherders

Hier twee Nasi Goreng recepten uit het oude boek van Bep Vuyk. Tip voor het maken van een lekkere nasi goreng en links naar andere recepten vindt je hier.

Nasi Goreng Simpel

In een ander artikel heb ik wat tips gegeven voor de nasi goreng bereiding. Hier een heel eenvoudige nasi goreng uit het boek van Bep Vuyk.

Nasi Goreng Simpel

Gang: Ontbijt
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 4 -5
Auteur: Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte rijst
  • 200 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 theelepels sambal
  • 4 el olie
  • restjes vlees kip of garnalen
  • 2 el zoute ketjap

Instructies

  • Wrijf uien en knoflook en sambal met een weinig zout in een food processor of vijzel. Bak dit mengsel in de olie tot de uien lichtgeel zijn. Voeg er de restjes vlees door en bak die even mee. Werk er nu lepelsgewijs de koude/lauwwarme rijst doorheen. Maak de nasi goreng af met twee eetlepels zout ketjap. Geef er een gebakken ei en een zure augurk bij.

Chinese Nasi Goreng

Volgens Bep is Nasi Goreng in veel Chinese restaurants een complete maaltijd. En zo’n Chinese Nasi Goreng zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien.

Nasi Goreng - Chinese restaurants

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees-Indonesische keuken
Porties: 4 -5
Auteur: Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte rijst
  • 200 gram uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram taugé
  • 100 gram witte kool gesnipperd
  • 1 el bieslook fijngehakt
  • 1 el gehakte selderie
  • 250 fijngesneden varkensvlees of kip garnalen of gemengd
  • 100 gram ham
  • 4 eieren
  • 4 el reuzel
  • 1/2 theelepel vetsin

Instructies

  • Bak de uien, knoflook en vlees in reuzel totdat de uien lichtgeel zijn. Bak ook de taugé en kool kort mee (niet langer dan 2 minuten). Voeg er daarna de rijst aan toe (lepelsgewijs) en bak die.
  • Klust ondertussen 2 eieren met een weinig zout en roer die door de warme massa tot ze stollen. Maak van de overige 2 eieren een omelet die aan twee kanten wordt gebakken, daarna wordt opgerold en in fijne reepjes gesneden.
  • De nasi goreng wordt afgemaakt met ketjap en ve-tsin en gegarneerd met de reepjes omelet, de fijn gesneden ham, bieslook en selderie.

NB De bekende nasi pakketten van de supermarkt zijn dus meer op deze “chinese” nasi goreng toegesneden.

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment