Nasi Goreng Simpel van Bep Vuyk

by Jan Scherders

Voor Bep Vuyk was nasi goreng in de Indonesische keuken vooral een zeer eenvoudig gerecht om restjes rijst van de vorige dag weg te  werken.

Nasi Goreng Simpel

In een ander artikel heb ik wat tips gegeven voor de nasi goreng bereiding. Hier een heel eenvoudige nasi goreng uit het  oude boek van Bep Vuyk.

Dit vind ikzelf een nasi die je echt maakt zoals het bedoelt is, als je wat rijst en wat vlees over hebt om de volgende dag de restjes op te bakken.  Of een soort simpele nasi die je bij een rijsttafel serveert als je persé nasi in plaats van rijst wilt hebben 😉 Kan natuurlijk ook heel makkelijk met minder rijst, gewoon de andere hoeveelheden aanpassen.

Nasi Goreng Simpel

Voor Bep Vuyk was nasi goreng in de Indonesische keuken vooral een zeer eenvoudig gerecht om restjes rijst van de vorige dag weg te  werken.
Gang: Ontbijt
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 4 -5
Auteur: Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte rijst
  • 200 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 theelepels sambal
  • 4 el olie
  • restjes vlees, kip of garnalen
  • 2 el zoute ketjap

Instructies

  • Wrijf uien en knoflook en sambal met een weinig zout in een food processor of vijzel. Bak dit mengsel in de olie tot de uien lichtgeel zijn. Voeg er de restjes vlees door en bak die even mee. Werk er nu lepelsgewijs de koude/lauwwarme rijst doorheen. Maak de nasi goreng af met twee eetlepels zout ketjap. Geef er een gebakken ei en een zure augurk bij.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment