Volgens Bep Vuyk is Nasi Goreng in veel Hollandse Chinese restaurants een complete maaltijd. Hier haar recept voor Nasi goreng net als bij de Chinees.

Bep Vuyk schreef zo’n halve eeuw geleden het Groot Indonesische kookboek. En lange tijd was dat het enige goede boek voor de Indonesische keuken.

Voor haar was nasi goreng vooral een eenvoudig gerecht om de overgebleven rijst van de dag ervoor op te maken. Bijvoorbeeld voor de lunch. Deze nasi goreng net als bij de Chinees is wat zij een complete maaltijd noemt en ik denk dat heden ten dage de bekende nasi pakketten van de supermarkt nog steeds op zo’n “Chinese” nasi goreng zijn toegesneden.

Nasi Goreng - Chinese restaurants

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees-Indonesische keuken
Porties: 4
Auteur: Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte rijst
  • 200 gram uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram taugé
  • 100 gram witte kool gesnipperd
  • 1 el bieslook fijngehakt
  • 1 el gehakte selderie
  • 250 fijngesneden varkensvlees of kip garnalen of gemengd
  • 100 gram ham
  • 4 eieren
  • 4 el reuzel
  • 1/2 theelepel vetsin

Instructies

  • Bak de uien, knoflook en vlees in reuzel totdat de uien lichtgeel zijn. Bak ook de taugé en kool kort mee (niet langer dan 2 minuten). Voeg er daarna de rijst aan toe (lepelsgewijs) en bak die.
  • Klust ondertussen 2 eieren met een weinig zout en roer die door de warme massa tot ze stollen. Maak van de overige 2 eieren een omelet die aan twee kanten wordt gebakken, daarna wordt opgerold en in fijne reepjes gesneden.
  • De nasi goreng wordt afgemaakt met ketjap en ve-tsin en gegarneerd met de reepjes omelet, de fijn gesneden ham, bieslook en selderie.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment