Nasi goreng met rundergehakt

by Jan Scherders

Nasi goreng met rundergehakt, knoflook, wat stukjes paprika, sojasaus en wat komijn en je hebt een uiterst smakelijke nasi goreng.

Ik kwam dit recept tegen op één van mijn favoriete sites voor de Chinese keuken,  te weten ChinaSichuanFood. Zij vertelt dat zij als studente deze nasi heeft leren kennen in een Moslim restaurantje in China (vandaar de komijn in de nasi denk ik).  En via deze Chinese dame komt het gerecht nu hier in Nederland 😉

Deze nasi met rundergehakt heeft maar heel weinig nodig aan ingrediënten, oa wat stukjes groene en rode paprika. De Chinezen eten kennelijk vaak een soepje en een eenvoudig groentegerecht bij nasi goreng om er een complete maaltijd van te maken. Ik heb daarom in plaats van de groene en rode paprika Italiaanse wolgroenten in deze nasi gedaan en dat werkte wonderbaarlijk goed!!

Ik zie dit recept meer als een idee. Zelf houd ik van wat meer groenten en wat meer rundergehakt, en ik voeg zeker de sojasaus toe!! Deze makkelijke nasi is in een wip klaar.

Nasi goreng met rundergehakt

Nasi goreng met rundergehakt, knoflook, wat stukjes paprika, sojasaus en wat komijn en je hebt een uiterst smakelijke nasi goreng. Ideaal om wat restjes weg te werken
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 4 cups gekookte rijst
  • 1/2 cup rundergehakt of meer naar smaak
  • 1/2 cup rode paprika in stukjes
  • 1/2 cup groene paprika in stukjes
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 1 el lichte sojasaus optioneel
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • zout naaer smaak

Instructies

  • Strooi wat zout en peper over het gehakt en laat het even intrekken
  • Verhit de olie in een wok en bak daarin de knoflook op laag vuur. Schep dan de knoflook met een schuimspaan uit de wok en zet opzij
  • Zet het vuur nu wat hoger en bak het gehakt rul. Voeg dan de rijst toe en spreid uit in de wok en bak een paar minuten al omscheppend (als het goed is hoor je de rijst knisperen).
  • Bak nu de paprika even mee en voeg dan de knoflook weer toe. Giet de sojasaus in de wok en schep alles goed door mekaar. Breng op smaak met komijn en zout

Notities

Ik heb de paprika ook een keer vervangen door wat Italiaanse wokgroenten en dat werkte perfect!!
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment