Nasi goreng met Chinese worstjes

by Jan Scherders

Chinese worstjes zijn een beetje zoet en hartig. Nasi goreng met Chinese worstjes is één van de gerechten die je met die leuke worstjes kunt maken.

Prima doordeweekse nasi goreng

Dit is een Chinese nasi goreng. Prima gerecht voor doordeweeks, goed als avondeten. Maar je zou er ook een lunch van kunnen maken. Als je de avond van tevoren wat (extra) rijst hebt gekookt heb je het nu in twintig minuten op tafel staan. Errrug eenvoudig te maken en je hebt er mijns inziens geen moeilijk ingrediënten voor nodig (een goede toko heeft die worstjes).

Chinese worstjes (Lap Cheung)

Chinese worstjes (Lap Cheung)

Voor meer uitleg over Chinese worstjes zie de altijd goede uitleg van Aziatische Ingrediënten. Ik gebruik ze ook om Mihoen Singapore te maken. Het fijne van deze worstjes is dat zo’n pakje worstjes heel lang in de koelkast goed blijft. Dus ideaal als je eens snel en simpel wat eten wilt maken.

En als je gewoon wat rijst over hebt, genoeg voor 1-2 personen, dan kun je ook een nog eenvoudiger versie van deze nasi goreng maken met 1-2 worstjes, een geklopt ei, een eetlepel lichte sojasaus, een lente-uitje in ringetjes, en eventueel een groene peper.

Hier het recept. Kijk eventueel nog even naar mijn tips hoe je een lekkere nasi goreng maakt. En die Crispy Chilli Oil van Lao Gan is hier superlekker bij 😉

Nasi goreng met Chinese worstjes

Porties: 4

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 2 eieren geklopt
  • 5 cups eerder gekookte rijst (2 cups ongekookte rijst) bij voorkeur Surinaamse rijst
  • 4 Chinese worstjes in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 1 cup erwten (diepvries)
  • 1 cup tauge
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 komkommer (voor garnering) in plakjes

Voor de saus

  • 2 el lichte sojasauas
  • 1/2 tl donkere sojasaus
  • 1/4 tl sesamolie
  • snufje witte peper
  • 3/4 tl zout of een eetlepel vissaus
  • 1/4 tl suiker

NB 1 cup = 250 ml

    Instructies

    • Klop de eieren en doe er wat peper en zout bij
    • Verhit je wok en voeg een paar eetlepels olie toe. Bak de eieren en roer er met een spatel doorheen. Als ze goed zijn dan schep je ze uit de wok en zet opzij
    • Voeg nog een eetlepel olie toe. Bak de worstjes een halve minuut en voeg dan de gesnipperd uit toe. En bak die zacht.
    • Zet nu het vuur hoog en voeg schep voor schep de rijst toe. Laat steeds even bakken (de rijst moet knisperen) en voeg dan een nieuwe schep toe. Als alle rijst mooit gebakken en heet is dan kan de saus erbij. Schep de rijst goed om zodat de saus zich verspreid.
    • Dan bak je de erwten even mee. En als laatste de tauge en de al gebakken eieren. Goed omscheppen en klaar !! Je kun t evnetueel een kleine beetje Shaoxing wijn toevoegen, maar hoeft niet. Garneer eventueel met plakjes komkommer. Lekker met Chili Oil.

    Notities

    In het oorspronkelijke recept stond 1 theelepel lichte sojasaus. Eerlijk gezegd vind ik dat te weinig. Ik heb er 2 eetlepels lichte sojasaus van gemaakt. En het zout zou je ook kunnen vervangen door een eetlepel vissaus .
    Als je gewoon wat rijst over hebt, genoeg voor 1-2 personen, dan kun je ook een nog eenvoudiger versie van deze nasi goreng maken met 1-2 worstjes, een geklopt ei, een eetlepel lichte sojasaus, een lente-uitje in ringetjes, en eventueel een groene peper.  
    0 comment
    0

    Dit vind je misschien ook leuk

    Leave a Comment