Hier een Nasi Goreng Bali met garnalen. Ik weet niet meer waar ik dit recept vond, maar ik vond het uiterst smakelijk.

Ik bak wel het eitje er apart bij en serveer het op de nasi.

Nasi Goreng Bali

Porties: 4
Auteur: janscherders

Ingrediënten

Voor de nasi

  • 400 gr. gekookte koude rijst
  • 100-250 gr. Noorse garnalen
  • circa 150 gr. witte kool
  • 3 rode rawits
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 5 eetlepels gefruite uitjes
  • 3 eetlepels olie

Boemboe:

  • 8 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 rode lomboks
  • halve theelepel trassi
  • halve theelepel peper
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Snijd de sjalotten, knoflook en lomboks fijn en maak er tezamen met de trassi, zout en peper een boemboe van (ik doe alles in de keukenmachine en draai er een pasta van)
  • Snijd de tomaten en komkommer in plakken en houd dit apart.
  • Snijd de kool in dunne repen en snijd de rawits in ringen.
  • Verhit de olie en fruit de boemboe tot het begint te geuren. Voeg de garnalen toe en bak ze mee tot ze van kleur veranderd zijn.
  • Voeg de rijst, kool en de rawits toe en schep het goed door tot de kool beetgaar is. Schep de helft van de gefruite uitjes door de rijst.
  • Bak ondertussen de spiegeleieren.
  • Serveer de nasi, geef iedereen een eitje op de nasi, strooi de rest van de gefruite uitjes er over en geef er de plakjes tomaat en komkommer bij.

Notities

Ik dacht dat in het oorspronkelijke recept 50 gram garnalen stond. Dat lijkt me wat heel karig. Als je nasi goreng met varkensvlees of kip maakt dan wordt er meestal 250 gram vlees in gedaan. Het lijkt mij beter dat ook hier te doen

Tips voor het maken van een lekkere nasi goreng en links naar andere recepten vindt je hier.

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment