Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette

by Jan Scherders

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette, verse kruiden, rode ui en kappertjes is leuk als onderdeel van een BBQ. Snel en simpel gerecht.

Er is eigenlijk maar één ding wat belangrijk is bij deze salade en dat is dat je de dressing en de kruiden met warme aardappelen mengt en dan even de tijd geeft om de smaken te laten mengen. Voor de rest is het gewoon een heel eenvoudig salade om te maken. En bijvoorbeeld erg lekker met Mediterrane kipspiesjes met paprika en ui.

Wat betreft de aardappelen…het fraaiste is van die kleine rode aardappelen, of anders nieuwe aardappelen. Maar gewoon vastkokende aardappelen gaat ook prima hoor!! En dan de porties… ik ga ervan uit dat je dit met bijvoorbeeld kipspiesjes eet, maar als het onderdeel is van een groter buffet dan is het uiteraard voor meer dan 4 personen.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette

Mediterrane aardappelsalade met mosterd vinaigrette, verse kruiden, rode ui en kappertjes is leuk als onderdeel van een BBQ. Snel en simpel gerecht. 
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1,5 - 2 pond aardappelen (vastkokend, nieuwe aardappelen, rode aardappelen, allemaal goed) geschild en in plakjes
  • 1 kleine rode ui gesnipperd of in plakjes
  • 1 klein bakje platterselie gehakt
  • 1 bakje dille gehakt
  • 2 el kappertjes

Mosterd vinaigrette (gewoon alles mengen)

  • 80 ml olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1/4 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl sumak
  • zout
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng water aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer een kwartier gaar. Giet de aardappelen af.
  • Meng de warme aardappelen meteen met de vinaigrette en voeg dan ook de rode ui, dille, peterselie en kappertjes toe. Meng alles goed en zet dan een uur opzij voor de beste smaak.
  • Je serveert deze salade op kamertemperatuur

 

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment