Makreel met sambal

by Jan Scherders

Bep Vuyk noemt dit Indonesisch visgerecht gewoon Gebakken vis (makreel) met sambal. Met wat witte rijst en een groentegerecht of een atjar zou ik denken.

Gebakken vis met sambal

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 1 -2
Auteur: Bep Vuyk

Ingrediënten

  • 1 grote makreel
  • 5 el olie
  • 2 el uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el asemwater gemaakt van stukje tamarinde ter grootte van een walnoot
  • 2 el ketjap
  • citroensap
  • zout

Instructies

  • Maak de vis schoon en wrijf deze in met het adempapje en wat zout. Laat de vis minstens een uur marineren. Droog hem daarna goed af
  • Maak de olie heet in een koekenpan en bak daarin de vis aan beide zijden bruin en gaar. Doe hem op een schotel
  • Voeg aan de olie de door elkaar gemengde uien, knoflook en sambal toe. Als de uien geel zijn, afmaken met ketjap en citroensap en de saus over de vis gieten. De vis wordt in zijn geheel opgediend. Tijdens het eten schuift men een stuk visvlees van de graat en legt dit op het bord met rijst. Als de ene zijde kaal is dan draait men de vis om. Tenslotte blijft enkel de graat over 🙂

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment