Linzensoep met wortel, boerenkool en worst

by Jan Scherders
Linzensoep met wortel, boerenkool en worst

Linzensoep met rode linzen, wortel, boerenkool en lekker gekruide verse worst is heerlijk comfort food op een koude dag. Snelle en simpele maatijdsoep.

Linzensoep met rode linzen, wortel, boerenkool en Italiaanse worstjes

Ik zou deze combinatie niet snel bedenken maar dit recept uit de kookrubriek van de New York Times is echt supergaaf!! Je maakt deze verwarmende soep in 30-45 minuten en is een zeer smakelijke maaltijdsoep voor een doordeweeks dag, met name op een gure koude dag.

In het oorspronkelijke recept werden verse Mexicaanse chorizo worstjes gebruikt. Die kun je prima door bijvoorbeeld Italiaanse worstjes vervangen en ik heb de soep met zelfgemaakte Italiaanse worstjes gemaakt, yummy 🙂 Maar mogelijk is deze soep  ook met een andere kruidige verse worst of Spaanse chorizo te maken.

Als je de bouillon maakt met een paar bouillon tabletten (wat ik ook deed), proef dan eerst voordat je zout toevoegt. Mogelijk hoeft er al geen zout meer bij.

Linzensoep met wortel, boerenkool en worst

Linzensoep met lekker gekruide verse worst, rode linzen en boerenkool is heerlijk comfort food op een koude dag. Snelle en simpele maatijdsoep.
Porties: 6

Ingrediënten

  • 4 verse, lekker kruidige worstjes mexicaanse chorizo, italiaanse worstjes, ...
  • 150 gram boerenkool klein gesneden
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 2 middelgrote wortels in schijfjes van ca 1/2 cm
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • zout en peper
  • 2 liter kippenbouillon met weinig of geen zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 cup rode linzen

NB 1 cup = 250 ml

    Instructies

    • Snijd de worstjes in plakjes van ca 1-2 cm. Verhit een paar eetlepels olie in een grote pan en bak daarin de worstjes in een kleine 10 minuten bruin.
    • Voeg dan de groenten (ui, bleekselderij, boerenkool, wortel en knoflook) toe en bak die een minuut of vijt, totdat de groenten zacht zijn geworden
    • Voeg dan de bouillon, tomatenblokjes en linzen toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur wat lager en laat de soep een minuut of 20 zachtjes koken
    • Proef en breng dan op smaak met zout en peper
    • Lekker met korstig brood of stokbrood

    Notities

    • In het oorspronkelijke recept werden verse Mexicaanse chorizo worst gebruikt. Die kun je prima door bijvoorbeeld Italiaanse worstjes vervangen. Mogelijk ook door andere verse worst of Spaanse chorizo. Ik heb de soep met zelfgemaakte Italiaanse worstjes gemaakt, yummy 🙂
    • Als je de bouillon maakt met een paar bouillon tabletten (wat ik ook deed), proef dan eerst voordat je zout toevoegt. Mogelijk hoeft er al geen zout meer bij
    0 comment
    0

    Dit vind je misschien ook leuk

    Leave a Comment