Deze lichte zomerse salade is een chopped salad, met ijsbergsla, Romaine sla, kikkererwten, mozzarella, salami, tomaten en komkommer.
Chopped salad uit Beverly Hills
Dit recept komt uit het boek The Road to Mexico waarin Rick Stein vanuit California op weg gaat naar Mexico. En dan landt hij aan in La Scala, een restaurant in Beverly Hills. En eet daar een salade die hem zeer bevalt. een zogenaamde chopped salad, dat is een gemengde salade waarbij je alles in ongeveer dezelfde grootte snijdt/hakt.
De eigenaar vertelde hem dat de sterren uit Beverly Hills houden van gerechten die licht, gezond en makkelijk te eten zijn. Rick Stein zei de man toen dat om soortgelijke redenen de Queen niet van soep of pasta houdt want dat kan haar mooie jurken bevuilen 😉
Enfin, toen ik de foto van de salade zag was ik meteen verkocht. En na het eten ervan wil ik het recept voor deze salade hier graag delen want hij is erg lekker. En licht, gezond en makkelijk te eten!!
Ideaal gerecht om op de camping te maken
Je maakt deze salade dus met ijsbergsla, Romaine sla, tomaten, komkommer, lekker knapperig dus. Daarnaast kikkererwten, mozzarella en Italiaanse salami. En om het af te maken wat gehakte basilicum blaadjes en een tamelijk standaard dressing van olijfolie en azijn. Je hoeft dus niks te koken of te bakken, gewoon wat hakken en klaar 🙂
Je begint dus met een krop ijsbergsla en een halve struik Romaine sla. Dat is ongeveer 200 gram Romaine sla, wat ook in die zakken in supermarkt zit. De ijsbergsla snijdt je beter zelf klein, dat is een stuk goedkoper. En vervolgens werk je de rest er doorheen.
Recept voor deze lichte zomerse salade
Volgens Rick Stein is het een gerecht voor zes personen, en dan denk ik aan een voorgerecht. Je kunt het ook als een zomers lunchgerecht/hoofdgerecht maken, dan lijkt dit een recept voor vier personen. Dat heb ik dus gedaan en ik heb deze salade als maaltijdsalade met wat meergranen stokbrood gegeten, en hoewel ik toch een goede eter ben kwam ik niks te kort. Maar ook ik houd in de zomer van lichte gerechten, ook al ben ik geen ster 🙂
Dus afhankelijk van hoeveel je op het bord doet en wat je erbij eet kun je er alle kanten mee op, voorgerecht, lunchgerecht en hoofdgerecht. Je kunt ook heel makkelijk deze salade in hoeveelheid halveren.
Chopped Salad La Scala – Lichte zomerse salade
Ingrediënten
- 1 krop ijsberg sla
- 200 gram Romaine sla zie Notities
- 120 gram Italiaanse salami bijvoorbeeld Spianata Romana
- 200 gram mozzarella in stukjes
- 1 blik kikkererwten van 400 gram afgespoeld en dan op smaak gebracht met een beetje zout
- 3 flinke trostomaten in stukjes
- ½ komkommer in stukjes
- handje basilicum blaadjes gehakt
Saus/dressing
- 4 el olijfolie
- ½ tl mosterdpoeder of anders beetje mosterd
- ½ tl zout
- ½ tl suiker
- 12 draaien van de pepermolen
Instructies
- Hak alles in kleine stukjes en meng alle ingredienten in een flinke kom. Werk de dressing er doorheen en serveer