2,2K
Deze koude tomatensoep met koriander maak je van tomaten uit blik en een flinke bos verse korianderblaadjes. Prima zomerse soep
Deze soep is erg makkelijk, en een aanrader voor een zomers etentje. Je moet uiteraard wel van koriander houden en er zijn mensen die daar een uitgesproken hekel aan hebben. Volgens de mevrouw van de New York Times kan deze soep het winnen van een Gazpacho 🙂
Koude tomatensoep met koriander
Deze koude tomatensoep met koriander maak je van tomaten uit blik en een flinke bos verse korianderblaadjes. Prima zomerse soep
Porties: 6
Ingrediënten
- 1 flinke bos verse koriander
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook, uit geperst
- 4 el tomatenpuree
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1 tl paprika
- 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes
- zout en peper
- 1 limoen, gehalveerd
Instructies
- Haal wat van de bos koriander af voor garnering. Doe om de rest een touwtje en dat gaat dan zo de soep in.
- Verhit de olie in een pan en fruit daarin de ui totdat ie zacht is en fruit dan de knoflook een minuutje mee. Dan kun je de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en een snufje cayenne peper toevoegen. Laat de tomatenpuree enkele minuten meebakken totdat ie donker ziet.
- Giet dan de blikken tomaten met sap in de pan, alsmede een liter water, breng aan de kook, voeg wat peper en zout naar smaak toe en laat de soep dan een half uur met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen.
- Laat de soep dan afkoelen en maak er met een staafmixer een gladde soep van. Zet dan minstens vier uur in de koelkast (of een nacht) want de soep moet echt koud zijn.
- Als je de soep wil serveren knijp dan wat limoensap in de soep, breng eventueel verder op smaak en serveer met wat korianderblaadjes als garnering