Klassieke tonijn sandwich

by Jan Scherders

Met twee blikjes tonijn, wat mayo en wat ui, bleekselderij en kappertjes voor de crunch maak je enkele heerlijke tonijn sandwiches.

Tonijn sandwich

Tja, ik heb niet zo veel aan het recept toe te voegen. Ik heb mijn recept gemaakt op basis van de Classic Tuna Salad Sandwich van de New York Times. Zij doen er ook nog wat rode paprika bij, daar heb ik niet zo veel mee. En ik doe minder mayo.

Deze tonijn sandwiches doen het prima in je lunch box, maar wat mij betreft een prima maaltijd voor één persoon op een heel warme zomerse dag als je geen zin hebt om te koken.

Klassieke tonijn sandwich

Met twee blikjes tonijn, wat mayo en wat ui, bleekselderij en kappertjes voor de crunch maak je enkele heerlijke tonijn sandwiches. Ik kan hier 3 sandwiches mee maken

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn 100 gram uitlekgewicht per blikje
  • 2 el mayonaise
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 flinke eetlepel kappetjes gehakt
  • 1 flinke stengel bleekselderij gehakt
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • 6 sneetjes volkorenbrood of wat u wilt

Instructies

  • Neem een kom en meng daarin de tonijn, ui, bleekselderij, mayonaise, kappertjes en citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Je kunt hier drie goed belegde sandwiches mee maken. Misschien vier als je wat dunner smeert 😉

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment