Klassieke Lasagne Bolognese

by Jan Scherders

Klassieke Lasagne Bolognese van Marcella Hazan. Een dikke bechamelsaus en haar klassieke bolognesesaus maken deze lasagne speciaal.

Lasagne Bolognese van Marcella Hazan

De meest bekende lasagne denk ik. Lasagne bladeren met een klassieke bolognesesaus, een dikke bechamelsaus en royaal Parmezaanse kaas. Hier het recept van Marcella Hazan, de mevrouw die HET boek over de Italiaanse keuken schreef. Sommigen menen dat je verder geen andere recepten meer hoeft te bekijken.

Ik gebruik voorgekookte lasagne bladen, maar als je die zelf vers wilt maken zul je ongetwijfeld weten hoe dat moet. Volgens Marcella Hazan is dat ook hoe het moet. Misschien ga ik het nog es doen, maar nu even niet.

Wat mij betreft is dit een recept voor vier personen, mevrouw Hazan zegt voor zes personen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke Lasagne alla Bolognese

Klassieke Lasagne Bolognese volgens het recept van Marcella Hazan. Een dikke bechamelsaus en haar klassieke bolognesesaus maken deze lasagne speciaal.
Porties: 4
Auteur: Marcella Hazan

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de vleessaus of zorg dat je die ontdooit hebt. Maak de bechamelsaus. En maak eventueel de verse lasagne vellen. Ik volg het recept met kant-en-klare lasagne bladeren
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Smeer de bodem van de schaal dik in met boter. Bedek de bodem met een laag pastastroken en snijd ze bij tot de hele bodem egaal bedekt is en de stroken elkaar met niet meer dan een halve centimeter overlappen
  • Roer de vleessaus en de bechamelsaus door mekaar en schep een dun laagje op de over de pasta. Strooi er wat parmezaanse kaas overheen en dan weer een laag pasta. Dan weer een laagje saus en parmezaanse kaas. Gebruik de afsnijdsels van de pasta zonodig om gaten in het oppervlak te dichten. Leg zo tenminste 6 lagen pasta op elkaar en zorg ervoor dat je voldoende saus overhoudt voor een dunne laag over de bovenste laag pasta. Strooi er parmezaanse kaas op en leg er klontjes boter op
  • Zet de schaal in de bovenste richel van de voorverwarmde oven tot zich een licht, gouden korstje vormt. Dat duurt 10-15 minuten. Laat de schaal niet langer dan 15 minuten in de oven staan
  • Haal de schaal uit de oven en laat hem 10 minuten staan voordat je serveert

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept