Kipsalade met bleekselderij en ui

Kipsalade voor op brood

by Jan Scherders
Kipsalade met bleekselderij en ui

Deze kipsalade met bleekselderij en ui heeft een goede smaak en crunch. Allemansvriend denk ik.

Overgebleven kippenvlees gebruiken voor kipsalade

Je kunt uiteraard speciaal kippenvlees garen voor het maken van een kipsalade. Dat zou je kunnen doen door een hele kip of een paar kipfilets te pocheren. Maar ik maak eigenlijk alleen kipsalade als ik kippenvlees over heb. Bij voorbeeld na het trekken van kippenbouillon. Maar mijns inziens ook gebraden, gegrild of gerookt kippenvlees is bruikbaar voor een kipsalade.

Hier de kipsalades die ik inmiddels een aantal keren met genoegen gemaakt heb:

Ik zal in deze recepten steeds uitgaan van gaar kippenvlees. Daarbij is mijns inziens zowel het witte kippenvlees (kipfilet) als het donkere kippenvlees (de kippenbouten) te gebruiken.

Als je twee kipfilets of een paar kippenpoten over hebt dan kun je onderstaande recepten prima maken. Want 250 -300 gram gaar kippenvlees (dat is ongeveer een halve liter kippenvlees, in kleine stukjes gescheurd of gehakt) is genoeg voor deze recepten.

Kipsalade met bleekselderij en ui

Ik mag ook graag op Amerikaanse websites rondneuzen, de tijd dat ze daar alleen maar hamburgers aten is echt wel voorbij 😉 Eén van de sites waar ik regelmatig op kijk is Spend with Pennies en het recept van deze Classic Chicken Salad komt van deze site. Simpele kipsalade met goede smaak en crunch. Allemansvriend denk ik.

Kipsalade met bleekselderij en ui

Deze kipsalade met bleekselderij en ui heeft een goede smaak en crunch. Allemansvriend denk ik.

Ingrediënten

  • 250 – 300 gram gaar kippenvlees klein gemaakt
  • 125 ml mayonaise een alternatief is crème fraiche
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 bosuitje; of wat bieslook of een kleine rode ui fijngesnipperd
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1/2 tl zout
  • peper naar smaak
  • 1 tl verse dille optioneel

Instructies

  • Neem een ruime kom en meng de kip met de andere ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat fijngehakte dille.
  • Lekkerste is om de salade eerst een paar uur in de koelkast te zetten zodat de smaken zich kunnen mengen

Notities

Bij deze kipsalade kun je goed een deel (zeg een kwart) van de mayonaise door zure room of creme fraiche vervangen. Ook een klein handje gebroken walnoten past goed bij deze crunchy kipsalade.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment