Kip tandoori drumsticks met bloemkool en aardappelen

by Jan Scherders

Dit kip tandoori recept is een super makkelijk ovengerecht met kip tandoori drumsticks, bloemkool en aardappelen. Eigenlijk een soort eenpansgerecht.

Hoe maak je van Tandoori drumsticks een complete maaltijd?

Op het internet vindt je mega veel recepten voor Kip Tandoori en daarbij zijn de drumsticks heel populair. Je kunt de drumsticks als een soort snack of voorgerecht eten, maar hoe maak je er nu een complete maaltijd van?

Daarbij moest ik denken aan Aloo Gobi, dat is bloemkool met aardappelen. Maar in de traditionele bereiding is dat een “natte” bereiding waarbij je de groenten in een yoghurt saus smoort. Maar ik heb ook een tof recept van Meera Sodha om bloemkool te roosteren en een recept voor Bombay potatoes om aardappelen te bakken. En ik heb dus eigenlijk van drie recepten één recept gemaakt 😉 Ik heb er een ovengerecht van gemaakt waarbij de drumsticks, bloemkool en aardappelen in de oven worden geroosterd.

Hoe maak je deze maaltijd?

Wat je dus doet is de drumsticks marineren met Tandoori masala en yoghurt – beste een dag van tevoren – en omdat ik dit gerecht simpel wil houden maak ik een marinade een kant-en-klare tandoori masala, dat kun je bij iedere toko kopen. Maar je kunt het ook zelf maken. Je kunt natuurlijk ook je eigen marinade maken.

Best practice is de drumsticks een dag te laten marineren. En dan eerst even met wat zout en citroensap en daarna de yoghurt, tandoori masala en wat olie mengen en alles in een grote diepvrieszak doen en dan de koelkast in.

Als je gaat koken haal je de drumsticks uit de koelkast, haal ze uit de zak met marinade, schudt de overtollige yoghurt af en leg op een bord.

De bloemkool snijdt je in roosjes, de aardappelen net zoals je gebakken aardappelen snijdt, en dan maak je een olie sausje met wat specerijen. Dan breng je een een flinke pan water met wat zout aan de kook en kookt de aardappelen 5-8 minuten, schep die uit de pan en zet opzij. In dezelfde pan kook je dan de bloemkool 2-3 minuten en schep ook die uit de pan.

Als de groenten wat afgekoeld zijn leg je ze op een bakplaat en besprenkelt ze met een spicy olie mengsel. Nu schuif je de bakplaat onder in de oven.  Je schuift een oven rooster boven de bakplaat en legt daar de drumsticks op. En dan gewoon een kleine drie kwartier roosteren. En een paar keer de groenten omscheppen en de drumstick draaien.

Ik denk dat dit gerecht heel makkelijk aan te passen is. Als je twee drumsticks per persoon genoeg vindt dan doe je dat. En idem voor de bloemkool en aardappelen. En je kunt het ook makkelijk voor 1-2 personen maken, gewoon alle hoeveelheden aanpassen.  Dan is het misschien net zo makkelijk alles in een braadslede leggen. En als je dit gerecht voor 1-2 personen maakt dan maak je van de overgebleven bloemkool bijvoorbeeld een lekker bloemkool soepje 🙂

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kip tandoori drumsticks met bloemkool en aardappelen

Dit kip tandoori recept is een super makkelijk ovengerecht met kip tandoori drumsticks, bloemkool en aardappelen. Eigenlijk een soort eenpansgerecht.
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de Tandoori drumsticks

  • 12 drumsticks (zonder vel) dat is circa ruim 1,5 kilo drumsticks
  • citroensap van 2 citroenen
  • zout
  • 500 ml gewone yoghurt
  • 3-4 el tandoori masala
  • 3 el olie

Bloemkool en aardappelen

  • 1 middelgrote bloemkool in roosjes
  • 1 kilo vastkokende aardappelen (2-3 aardappelen per persoon) of krielaardappelen geschild en in blokjes
  • zout

Olie sausje

  • 10 el olie
  • 2 tl rood chilipoeder
  • 4 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 citroen

Instructies

Marineren (beste de dag vantevoren)

  • De drumsticks moeten minimaal 3-4 uur marineren. Maar ze smaken het beste als je het een dag van tevoren doet. Maak wat inkepingen met een mes in de drumsticks (zonder vel!!) en smeer ze in met citroensap en strooi er wat zout overheen. Laat een uur staan.
  • Meng dan de yoghurt, olie met de tandoori masala en doe de drumsticks in een grote diepvrieszak en leg ze in de koelkast om te marineren.

Het gerecht bereiden

  • Verwarm de oven op 220 graden
  • Als je gaat koken haal je de drumstick uit de zak en schudt je de overtollige yoghurt van de drumsticks. Leg even opzij.
  • De bloemkool snijdt je in roosjes, de aardappelen net zoals je gebakken aardappelen snijdt, en dan maak je een olie sausje met de specerijen. Bren ondertussen een flinke pan water met wat zout aan de kook en kook de aardappelen 5-8 minuten, schep die uit de pan en zet opzij. In dezelfde pan kook ik dan bloemkool 2-3 minuten en schep ook die uit de pan. 
  • Als de groenten wat afgekoeld zijn leg je ze op een bakplaat en besprenkelt ze met het olie mengsel. Nu schuif je de bakplaat onder in de oven.  Je schuift een oven rooster boven de bakplaat en legt daar de drumsticks op. En dan gewoon een kleine drie kwartier roosteren. En een paar keer de groenten omscheppen en de drumstick draaien.
  • Je kunt op het eind eventueel wat citroensap over de aardappelen en bloemkool sprenkelen.

Notities

Dit gerecht is heel makkelijk voor 1 persoon, 2 personen of hoeveel dan ook te maken. Gewoon de hoeveelheden aanpassen. 

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment