Kip met tomatensaus en mozzarella

by Jan Scherders
Kip met tomatensaus en mozzarella

Kip met tomatensaus en mozzarella maak je met drumsticks of kippendijen met bot. En dan met pancetta, tomaten, ansjovis en mozzarella .

Kip met tomatensaus

Buitengewoon gewaardeerd gerecht van de New York Times. En het staat binnen een uur op tafel 🙂 Melissa Clark, bedenkster van het recept, zegt dat dit pan-gerecht wel een pizza van kip lijkt 🙂 Afijn, Melissa laat op You tube zien hoe Pizza Chicken in the Skillet maakt!! Ik vind het met rigatoni pasta erbij erg lekker.

Kip met tomatensaus en mozzarella
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met mozzarella in tomatensaus

Kip met mozzarella in tomatensaus maak je met drumsticks of kippendijen met bot. En dan met pancetta, tomaten, ansjovis en mozzarella .
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Wereldkeuken
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1,5 kilo stukken kip met bot (bijv drumsticks, kippendijen, kippenpoten)
  • 2 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 150 gram pancetta in blokjes
  • 3 tenen knoflook in dunne schijfjes
  • 2 ansjovis filets
  • 1/4 tl chili vlokken
  • 2 blikken goede roma tomaten
  • 1 flinke tak basilicum
  • 250 gram bocconcini, dat zijn kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de stukken kip droog en strooi er zout en peper overheen.
  • Neem een grote koekenpan (ovenvast) en verhit daarin de olie op middelhoog vuur. Bak daarin de pancetta, al roerend, totdat deze gebruind is. Schep uit de pan op een stuk keukenpapier
  • Voeg nu de kip toe aan de pan en bak die rondom aan in circa 10 minuten. Schep uit de pan en bewaar. Giet nu alle olie uit de pan behalve één eetlepel.
  • Voeg de knoflook, ansjovis, chili vlokken toe aan de pan en bak die een minuutje en voeg dan de tomaten en de basilicum toe. Bak de saus nu zo'n 10 minuten breek de tomaten met een spatel kapot. Als de saus wat begint in te dikken doe dan de kip terug in de pan en zet die in de oven.
  • Bak de kip in ca 30 minuten gaar
  • Haal nu de pan uit de oven en strooi nu de mozzarella rondjes over de pan en verander de oven naar een grill. Zet de pan vlak onder de grill en haal de pan na 2-3 minuten er weer uit (als de kaas gesmolten is en gezellig bubbelt).
  • Garneer met pancetta blokjes en nog wat extra basilicum blaadjes

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept