Italiaanse spinaziesoep van Marcella Hazan

by Jan Scherders
Italiaanse spinaziesoep

Deze Italiaanse spinaziesoep uit het aloude Italiaanse kookboek van Marcella Hazan is werkelijk voortreffelijk. Zoals altijd pure en subtiele smaken.

Je kunt deze spinaziesoep ook met diepvries spinazie maken

Je maakt de soep van spinazie, een gefruit uitje, bouillon en wat melk. Beetje kaas erover en smullen 🙂 Ik heb de soep nu met diepvries en verse spinazie gemaakt. Beiden lekker (maar met verse spinazie het lekkerste).

Deze soep is niet gebonden maar toch zijdezacht. En dat kan toch eigenlijk alleen Marcella Hazan voor mekaar krijgen. Ik begin steeds meer fan van haar eenvoudige soepjes te worden 🙂

Italiaanse spinaziesoep
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Italiaanse spinaziesoep

Deze Italiaanse spinaziesoep uit het aloude Italiaanse kookboek van Marcella Hazan is werkelijk voortreffelijk. Zoals altijd pure en subtiele smaken. 
Porties: 5

Ingrediënten

  • 900 gram verse spinazie (of 600 gram diepvries)
  • 50 gram boter of olijfolie
  • zout
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 5 dl bouillon
  • 5 dl melk
  • snufje nootmuskaat
  • Parmezaanze kaas

Instructies

  • Als je verse spinazie gebruikt haal dan de steeltjes van de blaadjes en leg het blad enkele minuten in een grote bak of pan met koud water. Laat uitlekken en vul de bak met schoon, koud water en herhaal het proces enkele malen, tot het water schoon blijft.
    NB Eerlijk gezegd denk ik dat die zakken spinazie tegenwoordig al voldoende gewassen zijn.
  • Laat uitlekken en doe dan de spinazie met aanhangend water in de pan, voeg één eetlepel zout toe, leg de deksel op de pan en zet het vuur halfhoog. Laat de spinazie in circa 5 minuten slinken. Giet in een vergiet en druk zoveel het water eruit.
  • Bij gebruik van diepvries spinazie. Druk het vocht uit de ontdooide spinazie en hak het blad grof.
    NB Zo stond het in het boek van Marcella Hazan. Ik verwarm de diepvries gewoon in een andere pannetje en doe die dan bij de uien.
  • Verhit de boter op matig vuur in een soeppan en fruit de ui totdat die goudgeel is. Doe er dan de spinazie bij en laat 2-3 minuten meebakken. Steeds roeren!!
  • Voeg de bouillon, melk en een snufje nootmuskaat toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de soep.
  • Serveer de soep en laat de mensen zich zelf bedienen met Parmezaanse kaas. Je zou er crostini's bij kunnen serveren.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept