Indiase Kachumber Salade

by Jan Scherders
Indiase Kachumber Salade

Indiase kachumber salade van komkommer, tomaat en rode ui is een zeer populaire Indiase salade. Black Salt maakt de salade onweerstaanbaar 😉

Black Salt geeft deze Indiase Kachumber Salade een twist!!

Deze eenvoudige Indiase salade past bij tal van Indiase maaltijden. Zelf eet ik deze salade bijvoorbeeld graag bij een kom dahl met een stuk naan. Maar je kunt het ook als een frisse salade bij een curry serveren. Het Black Salt (kala namak) maakt de salade in mijn ogen onweerstaanbaar lekker.

Wat mij betreft is rode ui, komkommer, tomaat, citroensap, snufje gemalen komijn en black salt de basis. En de rest doe ik erbij als ik er zin in heb c.q. het in huis heb. Zoals de korianderblaadjes en pepertjes. Veg Recipes of India doet er ook nog wat munt blaadjes bij. Mijn recept is op het recept van Sinfully Spicy gebaseerd. Althans de versie die ze 10 jaar geleden op haar website heeft staan. De huidige versie is een tikje anders.

Als je geen black salt hebt dan neem je gewoon zout. Maar black salt vind je in iedere toko en blijft jaren goed, net als gewoon zout.

Indiase Kachumber Salade

Indiase kachumber salade van komkommer, tomaat en rode ui is een zeer populaire Indiase salade. Black Salt maakt de salade onweerstaanbaar 😉
Gang: Salade
Keuken: Indiaas

Ingrediënten

  • 1 rode ui fijngesneden (of gehalveerd en dan in ringetjes)
  • 1 komkommer geschild en in blokjes
  • 2 medium Roma tomaten in partjes
  • 1-2 Thai green chillies in ringetjes (optioneel)
  • handje korianderblaadjes
  • 2 el citroensap
  • Black Salt (kala namak) naar smaak
  • snufje gemalen komijn

Instructies

  • Meng de groenten in een kom. Voeg de citroensap en de komijn toe. En zet het in de koelkast tot gebruik. Voeg dan het Black Salt toe en meng alles nog es goed door mekaar

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment