Indiase Kachumber Salade

by Jan Scherders
Indiase Kachumber Salade

Indiase kachumber salade van komkommer, tomaat en rode ui is een zeer populaire Indiase salade. Black Salt maakt de salade onweerstaanbaar 😉

Indiase Kachumber Salade krijgt twist met kala namak

Eén van de dingen waar Sinfully Spicy – de blogger die er helaas mee gestopt is – me echt mee verrast heeft is haar Indiase Kachumber Salade. Dat is een komkommer salade die heel populair is in India en je bij vrijwel alle Indiase gerechten kunt eten. Echt zalig, en in de zomer nog lekkerder 🙂 Ik eet het vaak bij Dahl met Naan en dan heb ik met de Kachumber Salade erbij en eventueel wat pickles eigenlijk een heerlijke en goede maaltijd.

Ik vind de twist die zij aan de salade geeft door Black Salt (kala namak) aan de salade toe te voegen echt supers. Wat is Black Salt ? Zie Kruiden en specerijen voor Indiase gerechten. Black Salt is een enorme smaakmaker, ik geloof dat het ook een bestanddeel van Chaat Masala is. Ik zag trouwens dat Amazing Oriental het inmiddels ook verkoopt.

Ik vind de groene pepers wel belangrijk voor deze salade maar dat kun je naar smaak doen en je kunt ook een Jalapeno / Serano peper gebruiken om het minder heftig te maken. Enfin, super makkelijke salade die heerlijk is bij tal van Indiase maaltijden.

Als je van dit soort salades houdt en ook van tortilla’s en taco’s dan is de Mexicaanse Pico de Gallo salade misschien ook wel wat voor je.

Indiase Kachumber Salade

Indiase kachumber salade van komkommer, tomaat en rode ui is een zeer populaire Indiase salade. Black Salt maakt de salade onweerstaanbaar 😉
Gang: Salade
Keuken: Indiaas
Porties: 2 -4

Ingrediënten

  • 1 rode ui fijngesneden (of gehalveerd en dan in ringetjes)
  • 1 komkommer geschild en in blokjes
  • 2 medium Roma tomaten in partjes
  • 1-2 Thai green chillies in ringetjes (optioneel)
  • 2 el citroensap
  • Black Salt (kala namak) to taste
  • Snufje gemalen komijn optioneel

Instructies

  • Meng de groenten in een kom. Voeg de citroensap en de komijn toe. En zet het in de koelkast tot gebruik. Voeg dan het Black Salt toe en meng alles nog es goed door mekaar

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment