Indiase groentestoof met kokosmelk

by Jan Scherders

Deze Indiase groentestoof met gemengde groenten en kokosmelk eet je met rijst of appams (een soort pannenkoeken). Makkelijk te maken.

Deze Vegetable  Stew van VegRecipes of India is licht gekruid en makkelijk te maken. Schijnt uit de Kerala regio van Zuid-India te komen. Als ik het goed begrijp wordt het daar wel met een zogenaamde appam (pannenkoek) als ontbijt gegeten, maar je kunt het ook met rijst eten en dat doe ik. En voor mij is het gewoon een avondmaaltijd.

Je gebruikt heel gewone groenten, zoals sperziebonen, wortelen, aardappelen, erwten en verder wat smaakmakers. Je stooft de groenten in kokosmelk en dat maakt het een echt Zuid-Indiaas gerecht vind ik. Kan prima ingepast worden in een vegetarische en niet-vegetarische maaltijd.

Indiase groentestoof

Ingrediënten

  • 2 kleine tot middelgrote wortelen in stukjes
  • 2 aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 cup erwten
  • 70-80 gram sperziebonen
  • 3-4 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 grote ui in dunne plakjes
  • 1 inch gember juliennne
  • 2-3 verse groene pepers over de lengte doorgesneden
  • 4-5 kruidnagels
  • 1 stokje kaneel
  • 3-4 groene kardemoms geplet
  • 1 tl zwarte peperkorrels geplet
  • 1 cup kokos cream
  • 12-15 curry blaadjes
  • 2-3 el kokosolie
  • zout naar smaak
  • suiker naar smaak
  • 2,5 cup kokosmelk

Instructies

  • Verwam de (kokos)olie en voeg dan de hele en geplette spices toe en laat even pruttelen totdat je de geuren ruikt
  • Voeg dan de gember, knoflook, groene peper, curry blaadjes en ui toe en laat even bakken totdat de ui doorzichtig is
  • Voeg de groenten toe en roerbak even
  • Voeg dan de dunne kokosmelk (of water) toe, breng aan de kook, doe dan de deksel op de pan en laat koken totdat de groenten gaar zijn
  • Voeg dan de kokos cream toe, roer alles door mekaar en laat nog een halve minuut doorwarmen
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment