Indiase doperwtensoep met munt en dille

by Jan Scherders

Indiase doperwtensoep met munt en dille is eigenlijk een variatie  op een min of meer bekende soep. Makkelijk en smakelijk Indiaas voorgerecht.

Een doperwtensoep met munt en dille zie je wel vaker maar Meera Sodha, schrijfster van enkele zeer populaire Indiase kookboeken, heeft er een twist met gember, knoflook en wat Thaise chilipepers en garam masala aan gegeven. Je proeft de erwtjes, de rijk aanwezige munt en dille en een aangename twinkeling in je mond door de pepertjes. Alles binnen plezierige grenzen.

Zeer dankbare soep om te maken. Snel en simpel, maar je eters zullen er blijf mee zijn. Het is absoluut geen zware soep (ondanks dat het een tamelijk dikke soep is). Ik heb zelf iets meer bouillon erbij gedaan, totdat de erwten goed in de bouillon zwommen 😉

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Indiase doperwtensoep met munt en dille

Indiase doperwtensoep met munt en dille is eigenlijk een variatie  op een min of meer bekende soep. Makkelijk en smakelijk Indiaas voorgerecht. 
Porties: 4

Ingrediënten

  • paar eetlepels olie
  • 1 grote ui in dunne plakes
  • 3 cm gember fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 Thaise chilipers (of rawits) fijngehakt
  • 900 gram doperwten diepvries
  • sap van een halve citroen
  • 600 ml groentebouillon
  • 2 tl garam masala
  • 30 gram verse munt gehakt
  • 25 gram dille gehakt
  • 2 tl komijnzaad
  • eventueel nog wat zout

Instructies

  • Je neemt een kookpan en fruit daarin de uien totdat ze dacht zijn. Daarna bak je de gember, knoflook, chilipepers een minuutje of zo mee, al roerend.
  • Voeg dan de erwtjes, de hete bouillon, citroensap en de garam masala toe en breng aan de kook. Roer dan de verse kruiden door de soep en zet het vuur uit. Neem een staafmixer en pureer de soep. Je houdt een tamelijk dikke soep over.
  • Als je wil gaan eten verwarm je soep en in een klein steelpannetje verhit je wat olie. Voeg daaraan het komijnzaad toe en als het begint te sissen haal je het pannetjes van het vuur.
  • Geef iedereen een bord soep en een theelepelje van de komijnolie als topping.

Notities

Je hebt op deze manier een echt dikke soep. Wil je de soep wat dunner doe dan 800ml of 1 liter groentebouillon.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment