Hoe maakt Lonny Gerungan de nasi goreng ?

by Jan Scherders

Hier een paar nasi goreng recepten van Lonny Gerungan uit zijn boek De authentieke Indische Keuken. Wat opvalt is dat  hij het heel eenvoudig houdt.

Nasi Goreng Lonny Gerungan

Hier zijn recept voor nasi goreng. Klik op de link voor tips voor de bereiding van nasi goreng.

Nasi Goreng

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesiche keuken
Porties: 4
Auteur: Lonnie Gerungan

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte rijst
  • 1 flinke ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 tl trasi bakar
  • 3 el olie
  • 250 fijngesneden varkensvlees of kip garnalen of gemengd
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl laos poeder
  • 1 tl sambal oelek of 1 rode lombok
  • 100 gram diepvries doperwten
  • 2 el zoute ketjap

Instructies

  • Fruit de ui, knoflook, trasi lichtbruin. Voeg dan de koriander, laos en sambal toe en schep dan het vlees en de doperwten erdoor en laat 5 minuten sudderen.
  • Bak dan de rijst mee totdat deze goed heet is. Meng er tenslotte de ketjap en eventueel nog wat selderie doorheen.

 

Nasi Goreng Djawa

En de Nasi Goreng Djawa van Lonny. Ik vind dit een lekkere nasi – ook al zit er geen vlees, kip of garnalen in – en een handig recept als je toch al veel andere vleesgerechten erbij serveert en er niet zo nodig vlees in de nasi hoeft.

Nasi Goreng Djawa

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 4
Auteur: Lonny Gerungan

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte rijst
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 150 gram spitskool
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 tl trasi bakar
  • 3 el olie
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl laos poeder
  • 2 tl sambal oelek of 1 rode lombok
  • enkele eetlepels zoute of zoete ketjap

Garnering

  • komkommer in schijfjes, tomaatjes (in partjes), 4 eieren, gefrituurde uitjes

Instructies

  • Fruit de ui, knoflook, trasi lichtbruin. Voeg dan de koriander, laos en sambal toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Schep dan de kool en de rijst erdoor en blij omscheppen totdat alles weer goed heet is.
  • Meng er tenslotte de ketjap en eventueel nog wat selderie doorheen.Bak vier spiegeleieren.
  • Zet de nasi goreng als een bergje op de borden en leg er een spiegelei bovenop. Garneer met komkommer en tomaat en gebakken uitjes

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment