Groene koriander munt chutney

by Jan Scherders

Groene koriander munt chutney is zalig bij vrijwel alle Indiase gerechten. Ook bij bij appetizer en snacks, bijvoorbeeld Shami kebab.

Rick Stein geeft wel de tip dat je het vers moet maken, anders werkt het niet!!

Groene munt koriander chutney

Auteur: Jan Scherders

Ingrediënten

  • Flinke hand mintblaadjes
  • Flinke hand korianderblaadjes
  • 2 verse groene pepers ruw gehakt
  • 1 kleine ui 75 gram, ruw gehakt
  • 1 1/2 tl suiker
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 2 tl limoensap
  • 1/4 tl zout

Instructies

  • Doe alles in een blender en maak er een groffe pasta van.

Hier een recept voor een sweet and tangy green chutney.

Groene koriander munt chutney

Sweet and tangy green chutney
Auteur: jan Scherders

Ingrediënten

  • 1 cup korianderblaadjes
  • 1/4 cup muntblaadjes
  • 2 groene Thai pepers of 1 groene peper, fijngehakt
  • 2-3 tenen knoflook fijngehakt
  • zout naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 1/2 el citroensap
  • maximaal 1/4 cup water maar maak de chutney niet te waterig
  • In plaats van water kun je ook een paar eetlepels yoghurt toevoegen en dan geen citroensap.

Instructies

  • Maak er een gladde pasta van.

 

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment