Griekse aardappelen uit de oven

by Jan Scherders

Griekse aardappelen uit de oven combineert makkelijk met veel mediterrane gerechten. Terwijl je aan het BBQ-en bent garen de aardappelen in de oven.

Griekse aardappelen uit de oven

Porties: 2 -4
Auteur: themediterraneandish.com

Ingrediënten

  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl hot paprika
  • 1 tl rozemarijn of gedroogde oregano
  • 4 grote aardappelen geschild en in partjes
  • olie voor op de bakplaat
  • 8 grote knoflooktenen gehakt
  • 4 el boter gesmolten
  • sap van één citroen
  • 1 1/4 cup kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1/2 cup Parmezaanse kaas
  • 1 cup peterselie gehakt (zonder steeltjes)

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden. Meng alle specerijen in een kommetje en zet opzij
  • Leg de aardappelpartjes op een grote bakplaat (waar je wat olie op gedaan hebt) en strooi de specerijen mix eroverheen. Schep alles een keer goed door mekaar zodat alles goed mengt
  • Doe de gesmolten boter in een kommetje en voeg er de knoflook, citroensap en bouillon aan toe en giet dit mengsel over de aardappelpartjes
  • Bedek de aardappelen met een stuk aluminiumfolie en bak de aardappelen 40 minuten in de oven
  • Haal dan de folie weg en strooi de parmezaanse kaas over de aardappelen en laat de aardappelen dan nog een klein kwartiertje (onbedekt) bakken totdat ze mooi goudbruin zijn
  • Eventueel kun je ze op het laatst nog een paar minuten onder de grill zetten voor meer kleur en crunch
  • Haal de aardappelen uit de oven en strooi er wat peterselie overheen

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment