Gobi Manchurian

by Jan Scherders

Gobi Manchurian is gefrituurde bloemkool in een pittige saus. En past goed bij andere Indo-Chinese gerechten.

The kitchen suddenly beams with warmth of sesame oil, tang of vinegar and smoky soya sauce.The bliss is rounded off with the kick from indian spices like red chilli powder or garam masala- you have a marriage of cuisines.A cuisine which occupies an  emotional space in the heart of every Indian & which greets them with a promise of satisfaction. The concept may sound little weird to few but for me its indulgent & addictive – I am yet to meet an Indian who doesnt like it.

Sinfully Spicy zegt dit over de Manchurian saus, die je ook met allerlei andere dingetjes kunt mengen.

Creatively masterminded by chinese who lived in eastern parts of  india for centuries, just imagine it to be an amber-colored, tangy and remotely sweet sauce with hints of indian spices. Indo chinese IS what it is due to typical indian condiments – I make it a point to use the indian brands for the authentic taste. However, you can confidently use your pantry to try this recipe.

Gobi Manchurian

Porties: 2
Auteur: Sinfully Spicy

Ingrediënten

Voor de bloemkool

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 5 el bloem
  • 2 tl maizena
  • 1 serrano peper fijngehakt
  • 1 tl verse gember fijngehakt
  • 2 flinke tenen knoflook fijngehakt
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 1 tl zout
  • 1/4 cup water
  • olie

Voor de Manchurian saus

  • 2 tl donkere sojasaus
  • 4 el chili tomaten saus
  • 1/2 tl honing
  • 2 tl maizena plus 4 el water
  • 3 el sesamolie
  • 2 tl gember fijngehakt
  • 1/4 cup lente-uitjes witte delen
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 1/4 cup rode ui gesnipperd
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chili poeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl garam masala
  • 1 1/2 el witte azijn
  • Voor garnering: groene delen van de lente-uitjes

Instructies

Bloemkool frituren

  • Snijd de bloemkoolroosjes in tweeën of in vieren. Was de stukjes bloemkool goed, giet af en zorg dat ze goed droog zijn.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan en meng ondertussen alle andere ingrediënten om een glad beslag te maken. Dompel de bloemkool roosjes in het beslag en frituur op low-medium heat totdat de roosjes goudbruin zijn. Schep dan uit de pan en leg op wat keukenpapier. Of houd warm in de oven

De Machurian Saus

  • Meng de sojasaus, tomaten chili saus, en honing. Zet opzij. Meng de maizena met het water in een ander kommetje. Zet opzij
  • Neem nu een koekenpan en verhit de olie. Voeg dan de knoflook, gember toe en bak die een minuut mee. Dan kunne de lente-uitjes (witte delen) en de rode ui erbij en bak die weer een paar minuten totdat de uit lichtbruin is.
  • Voeg nu koriander en kurkuma toe, en het sojasausje en laat de saus nu een paar minuten pruttelen. Dan kan het maizena papje erbij en je kunt de saus dan een paar minuten op laag vuur laten indikken
  • Proef en breng op smaak. Strooi de garam masala en azijn in de pan en roer alles een keer goed door. Dan kunnen de bloemkool roosjes erbij en warm die nog even mee. Roer nu niet teveel meer want anders gaat de bloemkool kapot
  • Garneer met de groene delen van de lente-uitjes en serveer

Notities

Ik veronderstel dat low-medium heat zo'n 150 graden is. Sinfully Spicy legt uit dat ze de roosjes niet eerst kookt, maar daarom moeten ze op lage temperatuur gefrituurd worden zodat ze krokant van buiten en gaar van binnen zijn

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment