Geroosterde vispakjes van kabeljauw

by Jan Scherders

Geroosterde vispakjes van kabeljauw is een recept uit het aloude Groot Indonesische kookboek van Bep Vuyk. Deze vispakjes kun je op de barbecue roosteren.

Geroosterde vispakjes van kabeljauw

Geroosterde vispakjes van kabeljauw is een recept uit het aloude Groot Indonesische kookboek van Bep Vuyk. Deze vispakjes kun je op de barbecue roosteren.

Ingrediënten

  • 1/2 kilo kabeljauwfilets
  • 4 stukken aluminiumfolie
  • olie
  • 3 el uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal trassi
  • 5 kemiri noten gepoft
  • 1 spriet sereh
  • 1 el asemwater gemaakt van een stukje tamarinde ter grootte van een halve walnoot en beetje heet water
  • zout
  • citroensap

Instructies

  • Snijd de filets in stukken en bestrooi ze met zout en een beetje citroensap.
  • Wrijf uien, knoflook, sambal en de kemiri's met elkaar tot een brij en vermeng die met de eetlepel asemwater. Wrijf de stukken vis hiermee in
  • Leg op ieder stuk folie (aan de binnenkant eerst met wat olie ingesmeerd) een stuk vis en op elk stuk vis een kwart van de spriet sereh. Vouw de folie nu dicht tot een pakje en zet de pakjes 1/2 - 3/4 uur in de oven of op een houtskoolvuurtje.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment