Geroosterde groenten

by Jan Scherders

Paula Wolfert is een expert in de mediterrane keuken, met name Marokkaans eten. Hier een recept van haar voor geroosterde groenten met knoflook en kruiden.

Imported feta cheese (this roasted version would be lovely), oily black olives and crusty bread are the best accompaniments. Oh, and wine.

Geroosterde groenten

Porties: 6
Auteur: Paula Wolfert

Ingrediënten

  • 1 1/2 pond rijpe tomaten zonder zaadjes, in dunne plakjes, met een snufje suiker
  • 1 1/2 pond middelgrote aardappelen geschild en in zes partjes
  • 1 pond rode uien, in zes partjes
  • 1 pond courgette geschild en in blokjes van 3-4 cm
  • 2 stengels bleekselderij in stukken van 3-4 cm
  • 2 tl knoflook fijngehakt
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1 1/2 el gehakte dille
  • 1 tl gehakte verse munt
  • 1/4 cup fruitige extra vierge olijfolie

Instructies

  • Zet de oven op 200 graden en neem een grote ovenschaal en smeer die met olie in
  • Spreid de helft van de tomaten op de bodem van deze schaal, en strooi daar de aardappelen, uien, courgette, en bleekselderij overheen. En dan de andere helft van de tomaten daar weer overheen.
  • Strooi er zout, peper, knoflook, en kruiden overheen en sprenkel er de olijfolie overheen
  • Bak de groenten dan een half uur in de oven (zet de schaal iets boven de helft van de oven). Haal de schaal dan uit de oven en schep alles goed om en laat de groenten nog eens 30-40 minuten bakken. Serveer heet/warm

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment