Gegrilde harissa kip

by Jan Scherders
Gegrilde harissa kip

Gegrilde harissa kip met tomaten salade maak je met kipfilet, harissa, rode ui, milde pepertjes (of groen paprika) en tomaten.

Gegrilde harissa kip

Het idee voor deze salade vond ik op de voortreffelijke Food and Wine site, maar ik heb het recept wat veranderd. Gegrilde kipfilet, harissa, rode ui, milde pepertjes en tomaten.

Voor mijn gevoel schreeuwde deze salade om naast een schep aardappelsalade op het bord te liggen. En daarom heb ik het zo gemaakt en gegeten, zie foto. Wat mij betreft een toffe zomerse combinatie.

Milde groene pepers

In het recept worden mild green chiles – such as italian frying peppers – gebruikt. Ik ben er nu achter wat dat zijn, op de prachtige site van Westland Pepers (waar ik ook mijn Mexicaanse pepers bestel) heb ik kunnen lezen dat het Cubanelle pepers zijn. Uiterst mild, net tikje meer pit dan een gewone groene paprika met dit verschil dat ze zoet zijn. Maar je zou dus ook voor groene paprika kunnen gaan.

Overigens, mijn excuus om deze salade te maken was dat ik mijn zelfgemaakte harissa pasta wilde uitproberen en ik kan u melden dat de harissa pasta volgens Ottolenghi echt supers is. Beetje mild maar geweldig van smaak!! Uiteraard kun je dit recept ook prima maken met een potje harissa van de supermarkt.

Gegrilde harissa kip

Porties: 4

Ingrediënten

 • (zelfgemaakte) harissa
 • 2 el extra vierge olijfolie
 • zout en peper
 • 4 kipfilets, beetje platgeslagen
 • 2 milde groene pepers (italian frying peppers)
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 cup gehakte korianderblaadjes
 • 1/2 pond trostomaten of misschien beter cherry tomaatjes, gehalveerd

Instructies

 • Smeer de kip met de harissa pasta in. Bedek de kip en zet deze dan minstens 4 uur in de koelkast
 • Verhit je grill(pan) en grill de groene chili's (of paprika's) op matig vuur totdat ze wat geblakerd zijn. Doe ze dan in een kom en doe de kom dicht met huishoudfolie en laat de chili's 10 minuten stomen. Ontdoe daarna de chili's van hun zaadjes en vel en snijd ze in stukjes van circa een centimeter.
 • Doe de chili's in een kom en meng ze met de ui, tomaat, koriander en 1 eetlepel van de harissa. Breng de salade op smaak met zout en peper en zet even opzij en laat de smaken even mengen
 • Ondertussen kun je de kip grillen. Smeer deze in met wat olie en zout en peper. En grill de kipfilets dan op matig vuur in 10 minuten gaar (keer ze halverwege).Serveer de kip met de salade en de resterende harissa

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment