Frank’s groentesoep met balletjes

by Jan Scherders
Groentesoep met balletjes

Mijn oude moeder is al meer dan 25 jaar blij als zwager Frank deze groentesoep met balletjes maakt.

In een flits gebrekkig worden….

Mijn moeder is 93. En woonde tot twee weken geleden zelfstandig zonder hulp in een gewoon huis. Schoffelde in haar tuin, las de krant, keek TV, zette een potje thee. En de dokter had geen dossier van haar. En toen was dat ineens afgelopen. Na twee weken afdeling geriatrie in het ziekenhuis is ze nu weer thuis, met thuiszorg, maar dat is waarschijnlijk niet genoeg.

En omdat ze ineens zo slecht eet gaan wij iedere dag wat soep brengen. En dan denk je toch aan de soep die ze al zoveel jaren zooooo lekker vond, en dat is de groentesoep met balletjes van zwager Frank. Daarvoor was het tientallen jaren de rundvleessoep van onze Pa, maar Frank heeft het vaandel met verve overgenomen :) :) Mijn oude moeder is dol op deze groentesoep met balletjes. En ik ook ;)

Overigens, ik draai de balletjes meer zoals Pa dat deed, Frank draait de balletjes meer op AH formaat….

Frank’s groentesoep met balletjes

Mijn oude moeder is al meer dan 25 jaar blij als mijn zwager Frank deze groentesoep met balletjes voor haar maakt. Eenvoudig maar lekker!!!
Porties: 4

Ingrediënten

 • 350 gram boerensoepgroente
 • 2 – 3 runderbouillonblokjea
 • Soepballetjes van 250 gram half om half gehakt (slagerskwaliteit!!) zelf gedraaid !!
 • 1 stuk krulvermicelli
 • beetje peper

Instructies

 • Boerensoepgroente in soeppan even bakken in een scheutje olijfolie. Eén lliter kokend water met 2 a 3 runderbouillonblokjes erbij.
 • Soepballetjes erin van 250 gram half om half gehakt. (Slagerskwaliteit en zelf rollen). Krulvermicelli verkruimelen en erbij. In ongeveer 15 min zachtjes gaar laten worden. Beetje peper erbij.

Klaar. Eet smakelijk. Groetjes,Frank

  Dit vind je misschien ook leuk

  Leave a Comment