Forel met frisse aardappelsalade

by Jan Scherders

Forel met frisse aardappelsalade is een combinatie voor echt warm weer. Bij hoge temperaturen wil ik geen gedoe maar lekker en eenvoudig eten.

Frisse aardappelsalade ondanks wat mayo

Er is geloof ik een soort traditie om forel met voorjaarsgroente te bereiden. Maar ik heb altijd zin in forel in de zomer. En nu heb ik denk ik een leuke combinatie van forel met een romige maar toch frisse aardappelsalade gevonden.

Je maakt van die vispakketjes door wat citroen plakjes en een paar takjes dille in de forellen te stoppen en dan in aluminiumfolie (besmeerd met olijfolie) in te pakken. Je kunt de forellen dan indirect grillen op een barbecue maar als je die al niet aan hebt staan dan doe ik het liever in de oven.

De aardappelsalade maak je door eerst aardappels in blokjes te snijden en dan iets korter dan normaal te koken. En dan te mengen met blokjes augruk, kappertjes, yoghurt en mayonaiser. En dat mag je al doen terwijl ze nog afkoelen. Je kunt er ook nog wat lente-uitjes en wat komkommer bij doen maar is wat mij betreft niet strikt nodig.

Ieder krijgt een visje op zijn bord met wat baksappen en daarnaast een citroenpartje. En een schep aardappelsalade. Leuk toch ?

 

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Forel met frisse aardappelsalade

Porties: 2

Ingrediënten

Voor de vis

  • olijfolie
  • 2 regenboog forellen
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 4 takjes dille of dragon

Voor de salade

  • 500 gram vastkokende aardappelen in blokjes van 1/2 cm
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 4 augurken in blokjes van een 1/2 cm
  • 1 el kappertjes afgespoeld
  • 4 lente-uitjes (optioneel) in ringetjes
  • 1/4 komkommer (optioneel) in blokjes van 1/2 cm

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook en kook daarin de aardappelen in een kwartier gaar. Giet af.
  • Verhit je oven op 230 graden. Snijd nu een paar vellen aluminiumfolie (een stukje langer dan je vis). Leg die op je werkblad met de doffe kant naar boven en smeer ze in met olijfolie. Leg daar de vis op en bestrooi met peper en zout. Plaats dan twee dun gesneden plakjes citroen en twee takjes dille / dragon in de buik van de vis en doe de vis dan weer dicht. Sprenkel nog wat olijfolie over de vis en maak er dan pakketjes van
  • Rooster nu de forellen ruim 10 minuten in de oven. Haal dan de pakketjes uit de oven. Leg de vissen op een bord en giet er de bak sappen bij. Je kunt er wat citroenpartjes bij leggen.
  • Terwijl de vissen in de oven zitten kun je de aardappel salade afmaken door de alles bij de gekookte aardappelen te doen en goed te mengen.
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment