Eenvoudige preisoep met rijst

by Jan Scherders

Eenvoudige preisoep met rijst maak je met twee preien, een paar tenen knoflook, een handje rijst en wat bouillon. Helemaal goed in het voorjaar 🙂

Het is een wat dikke soep, maar niet zwaar of zo. Deze gezonde soep is bedacht door de soep godin van de New York Times, Martha Rose Shulman. Haar recept was voor twee liter soep. Maar ik dacht dat je dit soort soepjes vaak ook voor vier personen wilt maken. En bovendien kun je deze soep makkelijk opschalen, als je voor 6 of meer personen soep wilt maken. Tsja, er valt verder niet veel over te zeggen. Behalve dan dat de soep gewoon goed smaakt.

Eenvoudige preisoep met rijst

Eenvoudige preisoep met rijst maak je met twee preien, een paar tenen knoflook, een handje rijst en wat bouillon. Helemaal goed in het voorjaar 🙂
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 grote preien alleen witte en lichtgroene delen. In ringetjes
  • 2 knoflooktenen gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
  • 60 ml basmati rijst
  • 1 laurierblad
  • zout en peper naar smaak
  • snufje cayenne peper
  • wat melk of yoghurt optioneel, als je de soep wat wilt verdunnen
  • bieslook optioneel (voor garnering)

Instructies

  • Verhit de olie op middelhoog vuur in een flinke soeppan en bak daarin de prei in vijf minuten zacht. Bak de knoflook heel even mee totdat je de knoflook ruikt.
  • Voeg dan de bouillon toe, de rijst, het laurierblad, en wat zout. Brreng aan de kook en laat de soep dan een half uur op laag vuur koken. Zet het vuur uit en gooi het laurierblad weg.
  • Pureer de soep goed, zodat het een gladde soep wordt. Als je de soep te dik vindt kun je eventueel wat melk toevoegen. Zet de soep weer op het vuur. Proef en breng op smaak. Een snufje cayenne peper erbij is erg lekker. Garneer eventueel met wat bieslook.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment