Een kleine pan runderbouillon maken

by Jan Scherders

Als je een kleinere pan runderbouillon zou willen maken dan is het onderstaande recept een goed recept daarvoor.

Zelf runderbouillon maken

Zelf runderbouillon maken kost best veel tijd. Je bent er toch snel het grootste deel van een dag mee bezig. Daarom maak ik meestal een grote pan runderbouillon. Maar er kunnen allerlei redenen zijn om toch een kleine pan runderbouillon te willen maken. Daarom hier ook een recept voor het maken van een kleine pan runderbouillon.

 

Een kleine pan runderbouillon maken

Porties: 2 liter
Auteur: Jan Scherders

Ingrediënten

  • 1 kilo runderschenkel (OF: klapstuk met been) en daarnaast eventueel een paar mergpijpjes
  • 1 prei in grote stukken
  • 2 winterwortels in blokken
  • 1 ui met schil in vieren
  • 1 tomaat gehalveerd
  • een paar knoflooktenen ongepeld
  • enkele takjes bladselderij of peterselie
  • 2 laurierbladeren
  • paar takjes tijm
  • enkele stukjes foelie
  • ½ tl zwarte peperkorrels
  • liter koud water

Instructies

  • Was alle groenten, en snijd ze in stukken.
  • Breng het vlees en de mergpijpjes met het koude water tegen de kook aan. Schuim daarna goed af. Doe dan de groenten en kruiden erbij. Doe de deksel op de pan, en laat de bouillon vier uur op laag vuur sudderen. De bouillon mag niet koken anders slaat ie dicht !!
  • Zeef de bouillon als hij voldoende is getrokken. Laat de bouillon nu snel afkoelen. Gebruik hem meteen, of verdeel wat je niet dadelijk verder verwerkt in diepvrieszakjes/bakjes en vries in.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment