De groene salade van Paul Bocuse

by Jan Scherders

Deze eenvoudige groene salade maak je met kropsla, ansjovis, eieren en wat dressing. Deze eenvoudige salade van Paul Bocuse is een voorgerecht.

Eenvoudige groene salade

Deze zomer wil ik eens op zoek gaan naar wat lekkere maar eenvoudige groene salades. En toen ik het boek The Complete Bocuse opensloeg vond ik zo’n salade. Zijn groene salade bestaat uit kropsla, hardgekookte eieren en ansjovis. En wat dressing. Bedoeld als een voorgerecht voor vier personen. Hier het recept.

Eerlijk gezegd zondig ik een beetje tegen het recept van grootmeester Bocuse. Want ik kook per persoon een eitje. En ik maak per persoon een bordje van sla en dressing en leg daarop twee halve eieren en op ieder ei een ansjovisje. Foei!!! Maar wel errug lekker 😉

Recept afdrukken
No ratings yet

De groene salade van Paul Bocuse

Deze eenvoudige groene salade maak je met kropsla, ansjovis, eieren en wat dressing. Deze salade van Paul Bocuse is een voorgerecht.
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 krop botersla
  • 2 eieren (Paul Bocuse) ik doe vier eieren, ieder een eitje 😉
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olie (koolzaadolie, arachideolie, zonnebloemolie)

Instructies

  • Was de sla en giet af. Verwijder de dikke ribben van ieder blad.
  • Kook de eieren 8-9 minuten, koel ze af onder stromend water, pel ze en snijd ze dan over de lengte doormidden. Zet opzij
  • Rol ieder ansjovisje op en leg opzij.
  • Neem een kommetje en maak de dressing van de olie, azijn, mosterd, zout en peper
  • Doe nu de sla in een schaal , meng de dressing er door heen en leg de eieren en ansjovis rondom.
    Je zou ook de dressing door de sla kunnen mengen en dan de bordjes opmaken. Zou mijn voorkeur hebben. Ik leg dan op ieder bordje wat sla en daarop twee eierhelften en op iedere eierhelft een ansjovisje.

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment

Rating recept