De bouillon voor een Chinese Fondue

by Jan Scherders

Bouillon is de basis voor de bereiding van een Chinese Fondue. Hier het recept voor het maken van een heldere kippenbouillon.

Heldere bouillon voor een Chinese fondue

Bij een Chinese fondue zet je een een pan met Hot Pot soep op tafel en daar ga je je eten in garen. Om zo’n pan met soep te maken begin je met het maken van een heldere bouillon. Een basis bouillon waar je daarna de Hot Pot kruiden en specerijen aan toevoegt en zo de Hot Pot soep maakt die je op tafel zet.

Recept voor de bouillon

Hier volgt het recept voor de heldere bouillon.

Chinese Hot Pot - de Heldere Bouillon

Bouillon is de basis voor de bereiding van een Chinese Fondue. Hier het recept voor het maken van een heldere kippenbouillon.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Porties: 4 liter

Ingrediënten

  • 1/2 (soep)kip
  • 1 varkenspoot bij voorkeur in stukken
  • 4 liter water
  • 2 lente-uitjes in grote stukken gesneden
  • wat schijfjes gember
  • 1/4 van een rode ui
  • 1/2 wortel
  • 1/2 tomaat in partjes
  • beetje peper

Instructies

  • Doe de kip en de varkensbotten in een pan met voldoende koud water, dat de botten onder staan. Doe er ook de lente-uitjes en de schijfjes gember bij. Breng het water aan de kook en laat het 2-3 minuten koken. Schep nu het vlees en de botten eruit en spoel het af onder stromend water
  • Doe nu de kip, varkensbotten, de tomaat, de rode ui in een grote pan en voeg ok 4 liter water toe.
  • Breng aan de kook en schuim eventueel af
  • Zet het vuur laag en laat de bouillon een uur trekken. Voeg dan een beetje peper toe en laat de bouillon nog een uur trekken
  • Zeef de bouillon om een Heldere Bouillon te krijgen

Notities

NB Ken je bepaalde ingredienten niet dan kan mijn verhaaltje over de Belangrijkste ingrediënten voor Chinese gerechten je misschien verder helpen.

Je kunt dus al van een Hot Pot genieten met enkel deze bouillon. Daarnaast kun je deze bouillon gebruiken als basis voor de bereiding van een meer complexe en spicy fondue zoals de Sichuan Hot Pot. Wil je ook meer weten wat je nog meer nodig hebt voor zo’n Chinese fondue lees dan mijn artikelen Chinese fondue – Introductie en Chinese Fondue – Vlees, groenten en dipsauzen.

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment