Curry noedelsoep met kip

by Jan Scherders

Deze eenvoudige noedelsoep met kip uit Maleisië wordt meestal Curry Mee genoemd en maak je met kip, kerriepoeder, kippenbouillon en kokos.

Curry noedelsoep met kip als voorgerecht

Julia Moskin van de New York Times is de bedenkster van dit recept voor Curry Mee. De lezers van de krant zijn er erg positief over en ik ook.  Nu ik het soepje enkele keren gemaakt heb ben ik nog steeds enthousiast maar heb het oorspronkelijke recept wel wat aangepast.

Je fruit ui, gember, knoflook, citroengras en beetje sambal aan en voegt daar een paar eetlepels kerriepoeder aan toe. Daarin bak je de kip aan en dan maak je er een soep van door kippenbouillon, kokos cream, vissaus en palmsuiker toe te voegen. Terwijl de soep even doorkookt kun je de vulling klaarmaken. Dat zijn (rijst) noedels, taugé, lente-uitjes en korianderblaadjes.

Deze soep is volgens mij nu meer een voorgerecht dan een hoofdgerecht. Als je er een hoofdgerecht van wilt maken dan heb je wat meer vulling in de soep nodig. Als je meer vulling in de soep wilt dan kun je ook een paar aardappelen koken en eventueel een paar eieren koken.

Trouwens, dit is wel een soepje dat je even goed moet proeven en op smaak brengen voordat je het serveert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry Mie, Maleisische noedelsoep met kip

Deze eenvoudige noedelsoep met kip uit Maleisië wordt meestal Curry Mee genoemd en maak je met kip, kerriepoeder, kippenbouillon en kokos.
Gang: Hoofdgercht
Keuken: Indonesische keuken
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 el gember fijngehakt
  • 1 el fijngehakte citroengras
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal oelek
  • 4 kippendijen in blokjes of reepjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 ml kokos cream
  • 3 el curry poeder bij voorkeur Indonesische stijl
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 3 el vissaus
  • 1 tl (palm)suiker

Vulling/Garnering

  • rijstnoedels, udon noedels of wat je leuk vindt
  • 1 bakje taugé afgespoeld met heet water
  • 3 el gehakte korianderblaadjes
  • 1/2 bosje lente-uitjes in ringetjes
  • 4 bloemig kokende aardappelen (gekookt) optioneel

Servereren

    Instructies

    • Verhit de olie in een ruime pan.
    • Fruit de ui, gember, citroengras, knoflook en sambal oelek totdat de ui zacht is en doorschijnend. Voeg het kerrie poeder en kurkuma toe en dan even meebakken.
    • Meng het kippenvlees met de boemboe en bak aan. Dan kan de kippenbouillon, kokos cream, vissaus en palmsuiker erbij. Breng de soep aan de kook en laat dan op laag vuur even doorkoken totdat de kip gaar is. Dat is een minuut of tien. Proef en breng eventueel verder op smaak.
    • Ondertussen kun je de noedels koken, de taugé even blancheren, koriander hakken en lente-uitjes in ringetjes snijden.
    • Doe in ieder bord of kom wat noedels, taugé en wat kip. Giet daar wat soep bij en top af met lente-uitjes en gehakte koriander.

    Notities

    Deze soep is volgens mij nu meer een voorgerecht dan een hoofdgerecht. Als je er een hoofdgerecht van wilt maken dan heb je wat meer vulling in de soep nodig. Als je meer vulling in de soep wilt dan kun je ook een paar aardappelen koken of eventueel een paar eieren koken.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Leave a Comment

    Rating recept