Ciabatta met Italiaanse worstjes en salade

by Jan Scherders
Ciabatta met Italiaanse worstjes en salade

Een Ciabatta broodje met Italiaanse worstjes en een makkelijke salade is een ander leuk voorbeeld van wat je allemaal met die Italiaanse worstjes kunt doen.

Een broodje met (zelfgemaakte) Italiaanse worstjes maak je met een kool/wortel salade, een stuk of wat Pickles Peppers uit een potje, wat wat mayonaise, kaas en natuurlijk de worstjes. Lekker op een Ciabatta broodje.

Broodje met Italiaanse worstjes

Ingrediënten

  • 4 cups geraspte kool bijvoorbeeld witte kool
  • 2 middelgrote wortels julienne
  • 3 el mayonaise
  • 3 pickled peppers gehakt
  • 1 sap uit het potje van de Pickeld Peppers
  • peper en zout
  • 1/2 pond provolone of Fontina of andere kaas
  • 4 Italiaanse worstjes gebakken
  • ciabatta brood voor 4 personen

Instructies

  • Zet de gril aan en bak de worstjes
  • Neem een flinke kom en doe daarin de kool, wortel, mayonaise, de gehakte pepers en wat sap van de pepers en breng op smaak met zout en peper
  • Snijd dan de Ciabatta's open en bedek de binnenkant met kaas. Leg dan de broodjes op een bakplaat en gril de broodjes 1-2 minuten, totdat de kaas gesmolten is
  • Neem dan de broodjes uit de oven, leg op ieder broodje een worstje en bedek met koolsla. Strooi er eventueel nog wat extra pepers op en doe het broodje dicht

Notities

Hoewel ik niet zo van zakjes ben moet ik bekennen dat je dit heel snel maakt met zo'n zakje rauwkost met witte kool en wortel erin 😉 
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment