Caesar salade met cherry tomaatjes

by Jan Scherders
Caesar salade met cherry tomaatjes

De beroemde Caesar salade kent al heel wat versies. Deze Caesar salade met cherry tomaatjes en ansjovis laat zich heel goed combineren met pasta gerechten.

Veel sla en relatief weinig tomaatjes

Sinds ik abonnee ben op de kookrubriek van de New York Times heb ik daar al zo ontzettend veel nieuwe leuke recepten gevonden. Supers gewoon. Kost maar $5 per maand en je hebt toegang tot een enorm archief van goede recepten. En wat mij betreft van een veel betere kwaliteit dan bijvoorbeeld De Volkskeuken van de Volkskrant.

Eén van de toppers is Melissa Clark, vrijwel ieder recept van haar vind ik top. Zij kwam met deze elegante salade.

Whether the tomatoes deserve it or not, I make some version of a tomato Caesar salad every summer. Here, I inverted the usual proportions of lettuce to tomatoes, favoring the tomatoes. It was the juiciest of Caesars, and pretty, too, dotted with anchovies and curls of Parmesan.

In de versie van Melissa Clark (zie recept en bovenstaande foto) heeft ze dus gekozen voor relatief veel tomaatjes en relatief minder sla. Dat doet ze vooral in de zomer als je zulke sappige tomaatjes hebt. Afijn, je kunt op deze manier zelf een beetje spelen met de verhouding sla en tomaatjes 🙂

Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien

Onderstaand de Caesar salade met cherry tomaatjes en dan relatief veel sla en relatief weinig tomaatjes.

Caesar salade met veel sla en weinig tomaatjes

Caesar salade met veel sla en weinig tomaatjes

En dan hier het recept. Overigens, in deze zomer (2019) vindt je Romaine sla ineens niet meer bij de grote supermarkten. Wel nog Baby Romaine sla, bijvoorbeeld bij de Lidl. Je zou het kunnen vervangen door ijsbergsla, kropsla of frisée (krul andijvie). Maar Romaine sla is het lekkerste 😉

Caesar salade met cherry tomaatjes

Caesar salade met cherry tomaten

De beroemde Caesar salade kent al heel wat versies. Deze Caesar salade met cherry tomaatjes en ansjovis laat zich heel goed combineren met pasta gerechten. Salades Caesar salade met cherry tomaatjes European Afdrukken
Voor: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl fijn zeezout
  • 2 tl citroensap
  • 3/4 tl Worchestershire sauce
  • 3 el extra virgin olijfolie
  • 4 blaadjes romaine sla, in dunne reepjes
  • 1/2 pond cherry tomaten (bij voorkeur in verschillende kleuren), gehalveerd
  • 4 ansjovis, grof gehakt
  • 45 gram parmezaanse kaas
  • peper

Bereiding

  • Maak een dressing van de Worchestershire sauce, knoflook, zout, citroensap en olijfolie
  • Leg de sla op een schaal en besprenkel met dressing. Strooi daarover de tomaten en ansjovis en sprenkel daar nog wat dressing overheen
  • Schaaf of rasp de kaas eroverheen en geef dan nog een draai aan de pepermolen
0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment