Broodje braadworst met zuurkool

by Jan Scherders

Ik vond dit leuke recept voor een broodje braadworst met zuurkool op een Duitse site, want voor Bratwurst moet je toch bij de oosterburen zijn 😉

Ik houd gewoon van dit soort eten en nu ik zelf worst maak moet ik er toch ergens mee blijven nietwaar 😉 Als je het over braadworst en zuurkool hebt, dan denk je toch onmiddellijk aan onze oosterburen. Zij noemen dat Bratwurst mit Sauerkraut en ik volg nu in hoofdlijn het recept van Marions Kochbuch. Met dit verschil dat ik het heb gemaakt met mijn Ierse worstjes en niet met Fränkische Brat Wurst. En in plaats van margarine zou je voor de zuurkool ook reuzel kunnen gebruiken, dat heb ik dus gedaan.

Broodje braadworst met zuurkool

Porties: 3
Auteur: janscherders / Marions Kochbuch

Ingrediënten

  • 3 braadworsten bij voorkeur Frankische braadworst
  • 30 gram buikspek
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gram biologische zuurkool
  • 2 el margarine
  • peper en zout
  • 3 harde broodjes
  • mosterd naar smaak

Instructies

  • Haal de zuurkool uit het pak en laat uitlekken in een zeef. Snijd het spek in kleine blokjes en bak het aan in een eetlepel margarine. Bak de ui even mee en doe er dan de zuurkool bij en bak even op hoog vuur aan. Voeg dan peper en zout toe, zet het vuur laag en laat de zuurkool een kwartier smoren zonder deksel op de pan. Af en toe roeren
  • Verhit een tweede eetlepel margarine in een pan en braad daarin de worstjes op matig vuur in 5-10 minuten gaar en bruin. Niet op hoog vuur want de worst breekt dan eerder en moet op zijn gemak bruin en gaar worden.

Serveren

  • Snijd de broodjes over helft en leg de zuurkool op de onderste helft, daarop de worst met wat mosterd en dan de bovenste helft van het broodje erop leggen en wat aandrukken

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment