Bouillon voor een Chinese Fondue is makkelijk te maken. Hier het recept voor het maken van een rijke, heldere bouillon.
Heldere bouillon voor een Chinese fondue
Bij een Chinese fondue zet je een een pan met Hot Pot soep op tafel en daar ga je je eten in garen. Om zo’n pan met soep te maken begin je met het maken van een heldere bouillon. Een basis bouillon waar je daarna de Hot Pot kruiden en specerijen aan toevoegt en zo de Hot Pot soep maakt die je op tafel zet.
Recept voor de bouillon
Hier volgt het recept voor een heldere, rijke bouillon. Dit is een meer luxe Chinese bouillon, en dat verdient de voorkeur. Als je aan kipkarkassen en varkensbotten kunt komen dan is een alledaagse Chinese bouillon ook een mogelijkheid. Zie verder mijn verhaaltje over Chinese bouillon maken.
Heldere, rijke Chinese Bouillon (bijvoorbeeld voor Chinese fondue)
Ingrediënten
- 1/2 kip bij voorkeur een echte soepkip
- 1 pond kippenvoeten of kippenvleugels
- 1 pond krabbetjes (platte rib) of anders een varkenspoot of varkenshiel
- 75 gram stukje Chinese ham (of een Europese gerookte ham) optioneel
- 4,5 liter water
- 2 lente-uitjes in grote stukken gesneden
- wat schijfjes gember (20 gram)
- 10 zwarte peperkorrels of theelepel Sichuan peperkorrels
Instructies
- Doe de kip en de varkensbotten in een pan met het koude water. Doe er ook de lente-uitjes en de schijfjes gember bij. Breng aan de kook en schuim eventueel af
- Zet het vuur meteen laag en laat de bouillon 5-6 uur trekken.
- Zeef de bouillon om een Heldere Bouillon te krijgen
Notities
Andere artikelen over Hot Pot
Je kunt al van een Hot Pot genieten met enkel deze bouillon en wat groenten. Dan maak je een zogenaamde heldere soep. Dat is een milde Hot Pot soep.
Maar je kunt deze bouillon ook als basis gebruiken voor de bereiding van een meer complexe en spicy fondue zoals de Szechuan Hot Pot. Wil je ook meer weten wat je nog meer nodig hebt voor zo’n Chinese fondue lees dan mijn artikelen Chinese fondue – Introductie en Bijgerechten voor een Chinese fondue of Lekkere sausjes voor een Chinese fondue.