Bombay potatoes: Indiase gebakken aardappelen

by Jan Scherders

Bombay potatoes zijn Indiase gebakken aardappelen. En ze combineren heel goed met tal van Indiase gerechten, bijvoorbeeld met lam madras!!

Eenvoudige Bombay potatoes

Of Bombay potatoes nu echt uit het vroegere Bombay komen weet ik niet. Ik weet wel dat deze spicy aardappelen erg populair zijn in de Engelse curry houses. Het recept komt van de Engelse top kok James Martin. Dit is bijvoorbeeld erg lekker bij lam madras.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Bombay potatoes

Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappels geschil en in blokjes van ca. 2 cm
  • 4 el olie
  • 1/2 tl bruine mosterdzaden
  • 1/2 tl chilli poeder
  • 1/4 tl gemalen kurkuma
  • 2 el gehakte korianderblaadjes

Instructies

  • Zet de aardappelen in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat de aardappelen 5-8 minuten koken en giet ze daarna af
  • Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit de olie. Voeg als de olie heet is de mosterdzaden toe en als die beginnen te "poppen" voeg dan ook het chilli poeder en de kurkuma toe.
  • Voeg dan ook de aardappelen toe en bak ze een kleine 10 minuten

 

 

 

 

0 comment
0

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a Comment